TheKrzychuuuuu Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Witam, Na początek witam wszystkich ;) Szukam odpowiedzi od tygodnia i chyba przegrzebałem pół internetu, ale nie znalazłem odpowiedzi, więc pomyślałem, że zapytam. Czy jest możliwość sprzedawania niestandardowych ilości towaru (po przecinku). Chciałbym, żeby to wyglądało jak na tej stronie: https://www.maxfliz.pl/produkt/plytka-gresowa-597x597-mhfi55du,12449 czyli... sprzedaje towar w paczkach, jednak towar wyceniany jest w m2, więc chciałbym aby można było ustawić ilość towaru np. na 1.13m2 i żeby tak było to inkrementowane tj. żeby można było sprzedać tylko ilość 1.13m2 lub 2.26m2 lub 3.39m2 itd. Mam zainstalowaną preste w wersji 1.7.6.0 Pozdrawiam, Krzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Można to ogarnąć modułami lub zostać przy ilości towaru równej opakowaniu, a do podania powierzchni dać dodatkowe pole i modyfikacje szablonu. Przykład tutaj, bazuje to na cenach jednostkowych: https://shop.eurohandelsonderneming.nl/nl/tuintegels/2063-luxury-topline-copper-60x60x5-cm.html Maxfliz ma to słabo zrobione, bo wymusza na kliencie dokładne przeliczenie wielokrotności powierzchni. A lepiej tak, że jak klient wpisze 12 m2 to sklep mu sam zaokrągli do pełnych paczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TheKrzychuuuuu Posted August 14, 2019 Author Share Posted August 14, 2019 O takie coś mi chodziło Ale jakiego modułu można użyć, by to latało? Wiem, że chce mieć wszystko na talerzu i to może wkurzać, ale że tak powiem zaczynam przygodę z prestą i proszę o zrozumienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Mój przykład to była indywidualna modyfikacja szablonu, nie żaden moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MrScrugg Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 (edited) Hej, Rozumiem że do edycji jest tylko szablon. Sam silnik Presty nie musi być zmodyfikowany aby przyjmować zlecenia z ilościami nie całkowitymi ? Mam integrację z Comarch Optimą i w ERP mam ilości w m2. Przeczytałem jak mozna w łatwy sposób zrobić wielokrotnośći ale nie do końca wiem jak z miejscami po przecinku Pozdrawiam Edited December 23, 2020 by MrScrugg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TheKrzychuuuuu
Witam,
Na początek witam wszystkich ;)
Szukam odpowiedzi od tygodnia i chyba przegrzebałem pół internetu, ale nie znalazłem odpowiedzi, więc pomyślałem, że zapytam.
Czy jest możliwość sprzedawania niestandardowych ilości towaru (po przecinku).
Chciałbym, żeby to wyglądało jak na tej stronie: https://www.maxfliz.pl/produkt/plytka-gresowa-597x597-mhfi55du,12449
czyli... sprzedaje towar w paczkach, jednak towar wyceniany jest w m2, więc chciałbym aby można było ustawić ilość towaru np. na 1.13m2 i żeby tak było to inkrementowane tj. żeby można było sprzedać tylko ilość 1.13m2 lub 2.26m2 lub 3.39m2 itd.
Mam zainstalowaną preste w wersji 1.7.6.0
Pozdrawiam,
Krzysiek
4 answers to this question
Recommended Posts