MateuszK77 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Cześć wszystkim. Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość przeniesienie aktualnego menu z top na lewą stronę ? Moduł jaki mam do zarządzania menu to : Mega Menu PRO . Chodzi mi o to aby to menu powędrowało na lewą stronę. Z góry dzięki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Tak. Musisz w sekcji z pozycjami (moduły) podczepić ten moduł pod lewą kolumnę. Następnie będą potrzebne zmiany w stylach css aby dostosować wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MateuszK77 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Dodam tylko, że nie jest używany defaultowy szablon, lecz jakiś inny własny. Czy dalej jest to możliwe do wykonania w taki sam sposób ? Mógłbyś mnie bardziej nakierować, gdzie dokładnie wejść w tę sekcję z pozycjami aby podczepić ten moduł pod lewą kolumnę? Jestem początkujący w Prescie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jaka wersja presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MateuszK77 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 1.6.1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 MODUŁY>POZYCJE Rozmieszczenie modułu>szukasz modułu menu PRO>i robisz przenieś do displayLeftColumn na koniec zapisujesz i odświeżasz główną stronę sklepu. Jeżeli jest ok to menu pro należy odpiąć ze starego zaczepu pewnie displayNav aby nie pokazywał się u góry. Uwaga powinieneś mieć włączoną domyślnie lewą kolumnę na stronie głównej (przy edycji szablonu można to ustawić - ustawienia zaawansowane motywu), ew. pewnie domyślnie jest włączona na stronie kategorii gdzie można sprawdzić jak to menu będzie działać. Zalecam zrobić kopię zapasową sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MateuszK77 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Dziękuje za odpowiedzi. Najpierw przeszedłem do zaawansowanych ustawień motywu i faktycznie jest włączona lewa kolumna : Ale gdy przechodzę do Moduły -> pozycję i wyszukuję Mega Menu PRO to występuje to aż w 16 różnych miejscach. Gdy wejdę w edycję któregoś z nich, to w opcjach nie mam do wyboru displayLeftColumn : Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Masz niestandardowy szablon/ustawienia ciężko doradzić, w twoim przypadku moduł musi być edytowany w kodzie aby mieć możliwość podpięcia pod ten zaczep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MateuszK77 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Właśnie tak myślałem, że przez ten niestandardowy szablon będzie z tym kłopot.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MateuszK77
Cześć wszystkim. Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość przeniesienie aktualnego menu z top na lewą stronę ? Moduł jaki mam do zarządzania menu to : Mega Menu PRO .
Chodzi mi o to aby to menu powędrowało na lewą stronę.
Z góry dzięki !
8 answers to this question
Recommended Posts