pavell86 Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit jak mohu upravit url adresu produktů na tvar /nazev-kategorie/nazev-podkategorie/nazev-produktu? V prestashopu je nainstalovaný plugin Advanced SEO Friendly URLs , ale tam se mi to nedaří nastavit. Děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Podle návodu by to mělo vypadat takto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavell86 Posted June 22, 2019 Author Share Posted June 22, 2019 diky. ja mam problem ze se mi tam duplikuje nazev kategorie a generuji se mi odkazy v tomto tvaru. potreboval bych odstranit zvyraznenou cast..pujde to nejak? https://mujweb.cz/akciove-sety/nerezove-drezy-s-bateriou/nerezove-drezy-s-bateriou-teka-set-universo-1b-1d-inca-pravy.html#/33-farebne_prevedenie-nerez Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 To není problém, ale chování modulu. Napřed se použije název kategorie a pak název produktu (tučně). V SEO u toho produktu stačí změnit přátelské URL. I tak se mi zdá tento přístup dost nešikovný. Podle doporučení by URL stránky mělo být co nejkratší a výstižné. Řetězit kategorie a podkategorie a pak ještě přidat název souboru, to je přesně proti tomuto doporučení. Jako alternativa může být modul URL Cleaner - SEO Performancem který dokáže tvořit plochou strukturu URL - všechny kategorie, produkty a CMS bez vnořování a bez ID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts