grayling Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 Witam. Presta 1.6.1.23. W dwóch sklepach, na tym samym szablonie, mam zainstalowany standardowy koszyk. W jednym wszystko działa poprawnie, po najechaniu kursorem na ikonę koszyka w górnej belce nav zawartość koszyka rozwija się w całości, pokazuje wszystkie wrzucone do koszyka produkty. W drugim lista rozwija się tylko do wysokości, na której zaczyna się columns-container, wygląda to tak, jakby ciąg dalszy chował się pod tym kontenerem. Prawdopodobnie css koszyka jest OK (w tym drugim sklepie działa jak należy), kłopot muszą sprawiać inne css-y w szablonie. W podjętych działaniach dojechałem właściwie do ściany, włącznie z nadawaniem rozwijanej liście koszyka z-indexu bardzo wysokiego, płachcie columns-containera bardzo niskiego (w obydwu miejscach potwierdzając to !importantem) - skutek żaden, rozwija się tylko początek listy, do columns-containera (on się pewnie rozwija w całości, tylko tego nie widać). Problem raczej bardziej z css-em, niż z samą Prestą - ale po dwudniowych bojach z tym zonkiem chyba nic już więcej nie wymyślę. Słoniocy! Pozdrawiam, Grayling Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 (edited) Po pierwsze, bez linka jakiej pomocy oczekujesz? Wróżenia z fusów? Po drugie, jeżeli z-index miałby spełnić swoją funkcję musiałbyś pooperowac jeszcze position absolutne i relative. Po trzecie, sprawdzałes hooki czy się nie nakładają kontenerami? Edited June 17, 2019 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grayling Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 Dzięki serdeczne za reakcję. Co do hook'ów, to zaraz sprawdzę. Przywróciłem wszystkie z-indexy do stanu oryginalnego. Sklep jest pod adresem http://selltex.net/hurt/ Po wrzuceniu więcej niż jednej pozycji do koszyka dzieje się to, co opisywałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Na początek popraw błędy w kodzie html Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Nie mam jak sprawdzić linka obecnie, bo działam na telefonie, ale z opisu wygląda to ewidentnie na pozycję w danym hook. Musisz w hook przesunąć koszyk na samą górę Link to comment Share on other sites More sharing options...
grayling Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 @atomek: wiem, tam jest jeszcze sporo roboty, mnóstwo rzeczy do zmiany, w tej chwili boli mnie akurat to. @design$VIP: koszyk mam przypięty do displayNav, displayTop i do Headera - wszędzie jest na samej górze. Ale tak, jak było, tak i jest, czyli zonk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Zbadaj w inspektorze html w przegladarce element div o id = "page". Wg przeglądarki ten element zawiera tylko nagłówek strony, dodatkowo ma ustawiony overflow na hidden, i koszyk w ten sposób jest obcinany. Daj CTRL+U w przeglądarce, poszukaj niedomkniętych lub nieotwartych znaczników (w FF to dobrze widać). Jak nie zlikwidujesz błędów w kodzie html to nie wiele poprawisz. Po co Ci koszyk w pozycji displayTop i displayNav jednocześnie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grayling Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 Już sprawdzam tego page'a. Faktycznie, z Topa mogę go wyrzucić, w Nav'ie zostaje, bo stamtąd jest uruchamiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grayling Posted June 17, 2019 Author Share Posted June 17, 2019 Siur, wystarczyło w globalu zmienić to overflow dla page. Tak to qrna jest, jak się szuka po najgłupszych szczególikach, a na samym wierzchu sterczy gigantyczny, żenujący knot...🤭 Bardzo, bardzo dzięki za naprowadzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts