Jump to content

acces restrictionat dupa upload/install fisier gzip limba romana

Recommended Posts

Buna tuturor

Am si eu urmatoarea situatie careia nu ii dau de cap si sper sa gasesc un raspuns pe aici:
1. Am descarcat si instalat versiunea 1.4
2. dupa ceva experimentari am reusit sa o fac functionala
3. am descarcat si instalat fisierul gzip cu traducerea in romana (bun sau rau nu comentam, e de apreciat ca exista mai sap ceva la el si va fi ok)
Problema este ca in momentul in care fac upload si se executa dezarhivarea/instalarea acest lucru se executa cu user-ul apache al server-ului astfel ca eu cand intru pe ftp nu am drepturi asupra folderelor generate de limba romana. Automat se defineste cu chmod 755
In aceste conditii nu pot sa fac mai nimic sa ma bucur de limba romana

Acum am acces prin ISPConfig si resetez domeniul complet si o iau de la capat insa mereu patesc treaba asta. Ma astept ca pe masura ce mai adaug module sau pachete din fisier gzip sa se repete problema cand voi avea nevoie sa schimb chmod la foldere/fisiere
Aveti idee ce e de facut pentrua nu mai pati acest lucru? A mai patit cineva si eventual a gazit cauza/solutia?

Multumesc antivipat

asta am inteles ca e dreptul lui apache si am gasit si o aplicatie cu care sa ma leg la server si sa le schimb problema este cum pot face ca sa scap de aceasta alocare de drepturi automat catre apache.
schimbarea asta se poate face si din file manger-ul oferit in cpanel de catre provider-ul de hosting problema este ca mereu cand voi urca ceva prin fisier arhivat il va asocia ca fiind cu drepturile lui apache.
asta e partea care ma deranjeaza si de care as dori sa scap

stie cineva/exista o solutie pentru treaba asta?

multumesc

culmea este ca ce am discutat pana aici stiam de la inceput si chiar imi era foarte limpede in mintea mea.
Sa incerc sa reformulez poate ma fac inteles mai usor:

Intrebare:
Ce se poate face pentru cazul in care vreau se doreste adaugarea unui pached de limba (ex romana) sau a unui modul suplimentar din fisierul arhivat gzip sau tar.gz folosind interfata de administrare aa site-ului?

Ca de urcat cu ftp dupa ce am instalat local oimi place sa cred ca ma descurc insa am sperat sa existe o setare anume la provider de care sa nu fi auzit/stiut si eu sau o minute de cod prin PrestaSop care sa ceara inainte de toate datele contului/user-ului de ftp si sa sincronizeze datele urcate cu contul de ftp.

Eventual daca baietii mai cunoscatori in matrie de cod decat mine daca citesc aceste randuri poate vor face in viitor ceva in acest sens (daca nu cumva au facut deja si nu stiu eu).

vad ca ai inteles bine, in mintea ta !!! dar mai ai o varianta dezarhivezi fisierul gzip pe calculatorul tau, si de acolo cu ftp, eu nu am cautat pe google cum se poate ocoli urcarea prin http ca sa nu schimbe ownerul :D, cauta tu acollo poate vei gasi