KamilPL Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) Witam, postawiłem sklep na nowym hosting. Stary sklep wersja 1.6, nowy wersja 1.7 wiec stawiałem na nowo bez kopiowania - kategorie i produkty przeniesione klienci korespondencja nie. Stara wersja strony jest teraz dostępna pod innym adresem nazwakonta.hosting.pl/sklep Co i gdzie w starym sklepie zmienić by mieć wgląd do panelu admina i wyglądu starego sklepu /chodzi o nowo dodane produkty oraz dotychczasowe zamówienia i korespondencje/ W załączniku błedy panelu admina. Na stronie głównej błąd 503 Czy można bez wykrzaczania przenieść klientów, zamówienia ze starej wersji 1.6 do nowej 1.7 . Jesli tak to jak zwykła kopia tabeli /jakiej, jakich?/ SQL? Edited June 6, 2019 by KamilPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Błąd wskazuje na błędy z połączeniem z bazą danych. W pliku settings.inc.php musisz zmienić dane dostępowe. w tabeli MySQL musisz zmienić URL domeny żeby mieć podgląd do starego sklepu. Po zmianie najlepiej jeszcze odśwież przyjazne linki (htaccess) z poziomu panelu admina Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted June 7, 2019 Author Share Posted June 7, 2019 dostęp do bazy danych się nie zmienił ten sam hosting i baza SQL jednie adres z nazwasklepu.pl zmienia się na nazwakonta.hosting.pl/sklep W bazie danych zmieniłem w tej tabeli nazwę domeny. Nie mogę wejść do panelu admina bo jak widzisz na załączonym zrzucie ekranu są błędy. Podejrzewam że w pliku htaccess na FTP należałoby zmienić adresację. ale tam nie ma żadnych adresów /po instalacji na nowym hostingu i w celu przejścia na nową domenę w oliku htaccess były adresy nazwakonta.hosting.pl/sklep i to łatwo zmieniłem tu jest pusto i nie wiem w którym miejscu wpisać nowa adresację/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Do powyższego błędu adres nie ma nic do rzeczy. Ewidentnie nie ma połączenia z bazą danych. Może musisz zmienić host dostępu jeżeli wcześniej był na root czy localhost Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted June 7, 2019 Author Share Posted June 7, 2019 W jakich katalogach / plikach są pliki z cache - bo może to jest problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts