Jump to content
  • 0

Prestashop 1.7.5 - maile z formularza kontaktowego tylko w panelu?

CBLBTL

Question

Witam,

czy jest możliwość, aby maile wysyłane przez formularz kontaktowy przychodziły na mail podany w formularzu? W tej chwili przychodzi tylko kopie do wysyłającego i e-mail ten pojawia się panelu administracyjnym. Interesuje mnie, aby przychodził również na skrzynkę pocztową wskazaną w formularzu.

Pozdrawiam

Edited by CBLBTL (see edit history)

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzień dobry, ciężko zrozumieć w czym dokładnie jest problem. 

Sprzedawca (osoba zarządzająca sklepem) nie dostaje wiadomości mailowej o tym, że została wysłana wiadomość z formularza kontaktowego ? i ta wiadomość jest widoczna wyłącznie w zapleczu sklepu ?

• 0
Just now, design4VIP said:

W panelu..

Lewa kolumna, klikasz 'Klienci' i w rozwinietej liscie 'Kontakty'...... ach to lenistwo.... ale i pogoda taka :)

W tym problem, że jak kliknę Klienci to rozwija mi się:

- Klienci 

- Adresy

- Saldo

więc proszę te uszczypliwości zachować dla siebie.

• 0

dalej bede utrzymywal sprawe lenistwa... dostales "wedke"... wprost: "szukaj 'Kontakty'".... najlepiej sprawdzic podana loklalizacje, "nie ma" i czekac na gotowca... czy to nie lenistwo? a cos samemu poszukac? nie mam TUTAJ 'Kontakty' to przegladam panel i szukam gdzie indziej, moze znajde... po co... "taka pogoda, ze sie nie chce, poczekam... ".... jakos nie popatrzylem dokladnie i  podjalem taka lokalizacje jak podal kolega z Presty 1.6, w 1.7 przeniesli. nie bede swinia, mimo twojego linistwa i czekania na gotowca. popatrzyles moze w 'Preferencje'? tutaj przeniesiono 'Kontakty'.

po drugie, sprawdz czy masz szablon maila w ./pl

• 0
6 hours ago, design4VIP said:

A po drugie?

mail/pl/comtact_form.html jest

Czyli generalnie maile powinny przychodzić, a nie tylko wyświetlać się w panelu sklepu. A jak sprawdzić i gdzie jakiś log czy taki mail jest wysyłany?

Edit: już wiem, że jest to wina serwera pocztowego, który nie przepuszcza maila z podstawionym adresem mailowym klienta w polu "from". Teraz pytanko jak w PS 1.7.5 zmienić, aby w polu "from" był zawsze adres mailowy sklepu?

Edited by CBLBTL (see edit history)

• 0

Odkopuję bo sam przed chwilą się z tym bawiłem a rozwiązanie jest banalnie proste. Może komuś się przyda.

Moduły -> Menedżer modułów -> moduł Formularz kontaktowy -> Konfiguruj
Tam zaznaczamy czy Klienci mają dostawać potwierdzenia dostarczenia wiadomości i czy mają te wiadomości przychodzić na naszego maila. 

Domyślnie jest zaznaczone na "Nie", stąd są widoczne jedynie w panelu Presty. 

• Like 1

• 0

Wejdz w moduły i tam masz kontact form "Contact form" zaznacz "Odbieraj wiadomości od klientów pocztą e-mail

Tak

Domyślnie wiadomości kontaktowe będą odbierane tylko za pośrednictwem karty Obsługa klienta."