Jump to content
  • 0

Problem z rejestracją użytkowników.

mates1

Question

Witam, 

Posiadam sklep, który jest naprawdę zapuszczony, mimo to generuje jakieś zamówienia. Mam w nim naprawdę dużo problemów, a jednym z nich jest to, że użytkownicy w serwisie mogą się zarejestrować, jednak gdy się wylogują i podejmą kolejną próbę logowania wyskakuje, że dane są nieprawidłowe... Z czym to może być problem? Powiem też, że przy rejestracji nie przychodzi email powitalny, przypomnienie hasła - brak email,  także po złożeniu zamówienia, brak jakichkolwiek emaili. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc:) 

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Skoro jest zapuszczony to może lepiej postawić coś nowego i starą bazę przepinać lub przynajmniej łączyć starą bazę z nową wyjdzie to szybciej, ładniej i przyjemniej stawiać coś nowego niż naprawiać starą prestę a produkty i tak można zaimportować łącznie ze zdjęciami

• 0
1 hour ago, Snake899 said:

starą bazę przepinać lub przynajmniej łączyć starą bazę z no

Tutaj to zycze powodzenia.... bardziej narozrabiac mozna na nowej wersji niz reaktywowac stara :)

ale co do pomylu z import/export to bardziej logoczne rozwiazanie. 

Wersja PS tez za wiele tu nie ma, jezeli dzialalo i nie dziala to trzeba szukac przyczyny zaczynajac od wlaczenoa DEV_MODE i sprawdzenia logow serwera

• 0

Dobra, teraz wiem więcej,  sklep jest w wersji polskiej i czeskiej, domyślna jest tutaj wersja czeska. Na wersji polskiej normalnie założyłem konto, przyszedł email, mogę się ponownie zalogować. Na wersji czeskiej, zakładam konto, loguje mnie automatycznie, nie przychodzi email powitalny, no i przy próbie ponownego zalogowania wyświetla się ten komunikat że dane nie prawidłowe. Nie można też przypomnieć hasła. Co myślicie? 

• 0
15 hours ago, design4VIP said:

Tutaj to zycze powodzenia.... bardziej narozrabiac mozna na nowej wersji niz reaktywowac stara :)

ale co do pomylu z import/export to bardziej logoczne rozwiazanie. 

Wersja PS tez za wiele tu nie ma, jezeli dzialalo i nie dziala to trzeba szukac przyczyny zaczynajac od wlaczenoa DEV_MODE i sprawdzenia logow serwera

oj tam oj tam da radę ale no fakt trzeba się znać raz łączyłem bazę z 1.4 do 1.7 a te są całkiem inaczej zbudowane da radę :)

• 0
1 hour ago, Snake899 said:

oj tam oj tam da radę ale no fakt trzeba się znać raz łączyłem bazę z 1.4 do 1.7 a te są całkiem inaczej zbudowane da radę :)

Wszystko da rade.. . Napisac caly skrypt sklepu od podstaw tez da rade :) tylko po co sie meczyc i liczyc, ze nic sie nie wysypie jak od przenoszenia miedzy sklepami ktoa wymyslil csv... :)

• 0
Just now, design4VIP said:

Wszystko da rade.. . Napisac caly skrypt sklepu od podstaw tez da rade :) tylko po co sie meczyc i liczyc, ze nic sie nie wysypie jak od przenoszenia miedzy sklepami ktoa wymyslil csv... :)

Tak tylko wszystkiego za pomocą csv się nie przeniesie jak np. komuś zależy na historii zamówień tzn. może się przeniesie jak się dobry moduł znajdzie ale po co płacić i szukać całymi dniami modułów jak można się pobawić :) standardowe rzeczy jak produkty, użytkowników itd. tylko csv tak jak mówisz