laroxy Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 witam Od jakiegos czasu mam problem z ladowaniem sklepu - opiekun sklepu podejrzewa ze to nie skrypt tylko serwer, a osoba od serwera posadza ze to serwer - a ja nie wiem co robic Inne sklepy na tym samym serwerze dzialaja sprawnie bez zarzutu i maja nawet wiecej produktow niz my Czesto przy wprowadzaniu zmian od strony administracyjnej pojawia sie blad i zmiany nie moga sie zapisac ( skan ekranu w zalaczniku ) Co moze byc powodem ? Z gory dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelxx99l2 Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Na początku spróbuj wyłączyć wszystkie moduły i sprawdź czy problem występuje jeśli nadal występuje zmień szablon na podstawowy, sprawdź czy problem nadal występuję , jeśli tak to masz odpowiedź problem z serwerem, aby to sprawdzić poproś hosting o dostarczenie Ci logów błędu a dokładniej mówiąc error.log wyślij je tu może coś one pokażą w czym leży problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 (edited) Podobne problemy występują jak się ustawi w zakładce Wydajność cachowanie sklepu na MYSQL zamiast PLIKI . Swoją drogą poproś admina o zwiększenie czasu wykonania skryptów. To może Ci rozwiązać też problem, bo tu masz w komunikacie info o przekroczonym czasie. Edited May 19, 2019 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted May 21, 2019 Author Share Posted May 21, 2019 On 5/19/2019 at 11:27 PM, () Maciej () said: Podobne problemy występują jak się ustawi w zakładce Wydajność cachowanie sklepu na MYSQL zamiast PLIKI . Swoją drogą poproś admina o zwiększenie czasu wykonania skryptów. To może Ci rozwiązać też problem, bo tu masz w komunikacie info o przekroczonym czasie. Mamy ustwione pliki, ale juz nie mam sily do tego sklepu , nie wiem czy to wina serwera czy cos jest nie tak w sklepie laroxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 A dev_mode uruchamiales? Sprawdzales logi serwera oraz errorlogi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted May 21, 2019 Author Share Posted May 21, 2019 Nie, gdzie znajde ev_mode ? Z gory dziekuje Natalia Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Sprawdź jeszcze sekcję wydajność - załącznik. Zauważyłem że na niektórych kiepskich serwerach występuje ten problem co Ty masz jak wyłączy się pamięć podręczną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted May 22, 2019 Author Share Posted May 22, 2019 Mamy tak samo , Sadzicie, ze to moze byc tylko i wylacznie wina serwera czy moze sklepu ? A dodatkow jest jeszcze problem z zamowieniami: W sklepie laroxy czasem mozna zlozyc zamowienie a czasem nie, wczoraj przez telefon jak skladalam to przeszly ale puste,albo na ostatnim etapie gdzie trzeba "potwierdzic zamowienie" skladane to ladowal sie dlugo i pojawila sie biala karta z napisem cart-cannot-be-loaded-or-an-order-has-already-been-placed-using-this-cart Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted May 22, 2019 Author Share Posted May 22, 2019 1 minute ago, lawwagon said: https://www.behance.net/lawwagon1/ chyba to nie za bardzo mi pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts