streetwearcloth Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Cześć, Ostatnio przekonałem się jak to forum jest pomocne dlatego mam nadzieje że i tym razem mnie nie zawiedzie Otóż chciałbym żeby na mojej stronie zamiast pola do wyszukiwania znalazło się dodatkowe logo. Kiedy wyłączyłem moduł search, w jego miejsce wstawił się koszyk co nie wyglądało zbyt estetycznie. Chciałbym aby koszyk pozostał na swoim miejscu natomiast miejsce na pole do wyszukiwania zostało zastąpione grafiką. W załączeniu spróbuje pokazać o co mi chodzi. Liczę na szybką i pomocną odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Jest kilka możliwości, jedna z nich to przerobienie góry która jest oparta na bootstrapie, kolejna to w miejsce modułu wyszukiwarki wstawić moduł html i w nim umieścić obraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 streetwearcloth Posted April 28, 2019 Author Share Posted April 28, 2019 Nie jestem specjalistą od bootstrapa więc wydaje mi się że drugą możliwość będzie prostsza dla takiego żółtodzioba jak ja. Jednak bez podpowiedzi jak tego dokonać się nie obędzie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Jeśli wolisz druga opcje to po prostu sprawdzasz pod jaki hook jest podpięty moduł wyszukiwarki i go usuwasz/przenosisz następnie instalujesz jakiś moduł html i umieszczasz go w tym miejscu a w samym module umieszczasz obraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 streetwearcloth Posted April 28, 2019 Author Share Posted April 28, 2019 Przepraszam za swój brak wiedzy ale pierwszy raz spotykam się ze pojęciem hook, mógłbyś dokładniej wyjaśnić o co chodzi? Czy ten moduł html będzie ok? https://www.prestashop.com/forums/topic/189039-module-html-box-for-free/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Moduły są podpięte w określone pozycje czyli hooki, jak moduł który wskazałeś da sie podpiąć w ten sam hook co moduł wyszukiwarki to się nada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 streetwearcloth Posted April 29, 2019 Author Share Posted April 29, 2019 (edited) Usunąłem blok pola wyszukiwania ale po tym koszyk zajął to miejsce. Czy jest szansa umiejscowić go po prawej stronie? A najlepiej w nav po lewej stronie od zaloguj się. Edited April 29, 2019 by streetwearcloth (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Szansa jest tylko wymaga to zmian, raczej same zmiany w pozycjach nie wystarczą i trzeba również będzie pozmieniać jeszcze pliki nadając odpowiednie klasy do elementów. W miejsce wyszukiwarki umieściłeś moduł html? Ma on odpowiednie klasy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
streetwearcloth
Cześć,
Ostatnio przekonałem się jak to forum jest pomocne dlatego mam nadzieje że i tym razem mnie nie zawiedzie
Otóż chciałbym żeby na mojej stronie zamiast pola do wyszukiwania znalazło się dodatkowe logo.
Kiedy wyłączyłem moduł search, w jego miejsce wstawił się koszyk co nie wyglądało zbyt estetycznie.
Chciałbym aby koszyk pozostał na swoim miejscu natomiast miejsce na pole do wyszukiwania zostało zastąpione grafiką.
W załączeniu spróbuje pokazać o co mi chodzi.
Liczę na szybką i pomocną odpowiedź
7 answers to this question
Recommended Posts