Jump to content
  • 0

nie widac sposobow platnosci

djdexx_pl

Question

Witam,

Niestety od samego początku borykam się z następującym problemem. Standardowo w sklepie mam skonfigurowana tylko opcje płatności bank transfer, gdyż po prostu nie widzi innej dodanej płatności. Metody płatności jak bank transfer, płatność gotówką oraz PayPal, mam włączone oraz skonfigurowane. Powiązane  również z metodami dostawy. Probowałem już chyba wszystkiego. Resetowałem moduły, odinstalowywałem i instalowałem na nowo. Logi serwera również nic nie pokazują.

Pracuje na najnowszej wersji presty. 1.7.5.1

Proszę o jakieś wskazówki, gdyż właśnie przez takie cos nie mogę uruchomić sprzedazy:(

Pozdrawiam, Przemek

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam, chciałem trochę odświeżyć temat.

w ulepszeniach w kafelku płatności nie widać jakie są dostępne aktywne płatność. Nie można włączać ani wyłączać płatności, natomiast w koszyku zakupowym widać możliwości płatności. Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? Dodatkowo dodam(bo mam moduł płatności PayNow z mBanku), że jak chciałem zaktualizować moduł, czyli odinstalowałem moduł i zainstalowałem aktualny moduł, to te płatności zniknęły z koszyka- mimo że były zainstalowane. 

brak aktywnych płatność.jpg

• 0
hace 5 horas, zami_2004 dijo:

Witam, chciałem trochę odświeżyć temat.

w ulepszeniach w kafelku płatności nie widać jakie są dostępne aktywne płatność. Nie można włączać ani wyłączać płatności, natomiast w koszyku zakupowym widać możliwości płatności. Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? Dodatkowo dodam(bo mam moduł płatności PayNow z mBanku), że jak chciałem zaktualizować moduł, czyli odinstalowałem moduł i zainstalowałem aktualny moduł, to te płatności zniknęły z koszyka- mimo że były zainstalowane. 

brak aktywnych płatność.jpg

Na zrzucie ekranu, który tam umieściłeś, znajduje się opcja preferencji, zaglądałeś tam?

• 0

Oczywiście że tam zaglądałem. Sprawdzałem czy są włączone płatności i były, ale jak wchodziłem to miałem płatności w koszyku nie dostępne.

Sprawdzałem czy są zaznaczone opcje dostępności dla gości, klientów itp. nawet czysciłem pamięć podręczna, nawet na FTP w katalogu var.