KrystianZ Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Cześć, mam problem, z uwagi na konieczność zmiany domeny musimy przenieść sklep na inną, nową. aktualnie jest: www.domena1.pl ftp: domena1.pl/wwwrot <- tu są wszystkie pliki strony baza danych: domena1 Chciałbym aby na serwerze był w miarę porządek i chciałbym aby teraz było www.domena2.pl ftp: domena2.pl/wwwrot baza danych - zostaje ta sama aby nie utracić pracy z kilku miesięcy. Jak to zrobić? Obecnie czekam na przeniesienie domeny z home.pl na zewnętrzny serwer Czy wystarczy, że przerzucę pliki z katalogu domeny1 na domene2 i w bazie danych zmienię adres na nową domenę w tabeli ps_shop_url ? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 (edited) Zalezy o jaka wersje PS pytasz. Bo roznice miedzy 1.6 a 1.7 sa znaczace. Tylko zastanawia mnie jedno... jak przenosisz pliki miedzy serwerami, baze danych chcesz zostawic na starym serwerze? Scislej mowiac baza danych to rowniez pliki na serwerze... czyli jak przenosisz sie z plikami to dobrze i baze przeniesc na nowy serwer. Edited April 20, 2019 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KrystianZ Posted April 20, 2019 Author Share Posted April 20, 2019 Mam presta 1.7 Serwer jest ten sam, chce tylko lokalizację plików zmienić, bo tworząc aby dla nowej domeny było tylko oddzielne konto ftp. Wszystko dzieje się w obrębie tego samego serwera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
KrystianZ
Cześć,
mam problem, z uwagi na konieczność zmiany domeny musimy przenieść sklep na inną, nową.
aktualnie jest:
www.domena1.pl
ftp: domena1.pl/wwwrot <- tu są wszystkie pliki strony
baza danych: domena1
Chciałbym aby na serwerze był w miarę porządek i chciałbym aby teraz było
www.domena2.pl
ftp: domena2.pl/wwwrot
baza danych - zostaje ta sama aby nie utracić pracy z kilku miesięcy.
Jak to zrobić?
Obecnie czekam na przeniesienie domeny z home.pl na zewnętrzny serwer
Czy wystarczy, że przerzucę pliki z katalogu domeny1 na domene2 i w bazie danych zmienię adres na nową domenę w tabeli ps_shop_url ?
Z góry dziękuję za pomoc.
2 answers to this question
Recommended Posts