Luka5z88 Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Witam, prestashop 1.7.5.1 - świeżo zainstalowana. Problem polega na tym że dodając produkty do koszyka cały czas wyświetla się wysyłka za darmo! W panelu w ogóle nie mam ustawionej opcji darmowej wysyłki... Domyślny przewoźnik ustawiony na Kurier a zdefiniowana cena za wysyłkę to 10 zł. Mimo tego w sklepie wyświetla się darmowa dostawa. Przy płatności również nie dolicza kosztów wysyłki... w czym jest problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Czy próbowałeś dodać nowego przewoźnika i sprawdzić czy problem dalej występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka5z88 Posted April 19, 2019 Author Share Posted April 19, 2019 Tak. Robiłem już różne cuda... Teraz odkryłem że najlepsze w tym wszystkim jest to że dzieje się to tylko na serwerze nazwa.pl Zainstalowałem tą samą wersję i ustawiłem wszystko tak samo na serwerze futurehost.pl i wszystko działa poprawnie... O co chodzi? Wersja php ma coś do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Ciężko powiedzieć, generalnie nazwa.pl... niezbyt lubi się z PrestaShop i wzajemnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka5z88 Posted April 20, 2019 Author Share Posted April 20, 2019 Problem rozwiązany. Zmiana wersji php pomogła. Dziwne że wszystko działało poprawnie oprócz wyświetlania dostawy w koszyku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Z jakiej wersja na jaką zmieniłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka5z88 Posted April 20, 2019 Author Share Posted April 20, 2019 Z 7.3 na 7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts