Ladis-s Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Připravuji e-shop na 1.4.0.17, vytvořil jsem si tedy druhou databázi, kterou jsem zduplikoval z mé hlavní a připravil jsem si složku test.domena.cz. Do této složky jsem nahrál novou verzi presty + settings.inc.php +img+mails. Spustil jsem instalaci - upgade a vše proběhlo v pořádku.Nyní pokud chci vstoupit na adresu test.domena.cz, nebo do BO, tak to hodí hlášku "Bad SubDomain SQL query"Nemáte někdo nápad co s tím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Zkusil jsem teď na subdoménu nainstalovat čistou verzi 1.4.0.17 a ta funguje bez problémů. Problém je tedy s upgradem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 A spustil jste soubour install.php pro ubgrade systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 A spustil jste soubour install.php pro ubgrade systemu? Ano, spustil jsem upgrade a proběhl v pořádku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 No tak v tom pripade bych to videl ze nekde (pravdepodobne v cache pameti - i kdyz tedy divny ale ...) je natvrdo stale ulozeny dotaz na SQL primo u rootu domeny. No pokusil bych se vymazat vsechny ulozene cache stranky a prubnul to znova.Pokud to ani tak nepujde sel bych asi na spravce vaseho hostingu (mimochodem kdo toje?) zdali neni nejake omezeni na serveruJeste me napada .... co nastavene cesty v htaccess souboru (revrite), pripadne nedelal jste nejake zmeny v instalacnich souborech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 no jeste me napadlo :-). si precist poradne vas prvni prispevek ....nemel by se ten settings vytvaret novej pri reinstalaci respektive ubgrade systemu nanovo automaticky? V nem je nastavena cesta na domenu a to muze delat onen bordel .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Postupoval jsem takto:nahrál jsem soubory nové instalace na subdoménu test.domena.cz a vytvořil novou databázi jako kopii z té, kterou používá e-shop. Tu jsem nastavil v configu.Poté jsem nahrál do té subdomény také IMG a MAILSTakže se tam záznamy z cache původní verze ani nemohly dostat. Mj. kdyz kouknu do slozek Smarty, tak tam nic neni.Hosting mám Isol, myslím, že tam problém nebude, protože na stejném hostingu mi běží e-shop na hlavní doméně a navíc jsem zkusil na doméně test1.domena.cz nainstalovat prestu 1.4 načisto a ta chodí bez problémů.htaccess v té subdoméně zatím ani žádný není, výchzí instalace ho nemá, musí se aktivovat v BO. Je mi to záhadou, kde může být problém. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 A co ta chyba v urceni domeny v settings.inc.php (viz obrazek)jeste me napada to ze bych postupoval nasledovne1) nahral kopii databaze2) nahral nove soubory vcetne mails atd3) spustil instalaci kde byh urcil ze se ma provest upgradeale neni otestovano neskousel jsem ;-) jen tak volne uvazuju selskym rozumemtreba je to uplna hovadina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 v settings.inc.php mám toto: define('__PS_BASE_URI__', '/');Jedná se o subdoménu, na které je presta v rootu, takže by to mělo být správně.Postup který uvádíte jsem použil, pokud to tedy správně chápu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Postup který uvádíte jsem použil, pokud to tedy správně chápu. obavam se ze nepouzil ... vy jste jen prepsal nazev DB a conekt ve starem settings, ja navrhuji nechat vygenerovat systemem novy settingsv settings.inc.php mám toto: define('__PS_BASE_URI__', '/');Jedná se o subdoménu, na které je presta v rootu, takže by to mělo být správně. myslim ze tady bude chyba zapis define('__PS_BASE_URI__', '/'); je pro domenu druhe urovne tudis adresa www.vas_shop.czvy potrebumjete zapis v nejakem takovemhle zneni define('__PS_BASE_URI__', '/test/'); protoze pracujete na subdomene dle vaseho zdeleni http://test.domena.czprilozeny obrazek je prave z nastaveni kde Presta bezi na locale tudis http://localhost/prestashop15/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Pokud nahraju na FTP novou verzi presty a nepridam tam soubor settings.inc.php, tak mi ani nenabídne možnost upgradu, ale pouze novou instalaci. Vycházím z tohoto návodu: http://www.prestashop.com/wiki/Installing_And_Updating_PrestaShop_Software/#Update_PrestaShop bod 14Zkusím tedy upravit PS_BASE_URI, jak píšete.Každopádně díky za rady, už si nějak nevím rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zion Zangar Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 jeste pred tou upravou bych se podival jak PS_BASE vypadal pri one ciste instalaci na subdomene a dle toho bych to nastavil ... preci jen muj zapis je jen domenka a ukazka ;-) jinak neni zac kdyz muzu, pomuzu :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis-s Posted March 21, 2011 Author Share Posted March 21, 2011 Tak problém byl vyřešen. Byla to věc, kterou bych opravdu nečekal. Import databáze nedoběhl celý a chyběly tam tabulky ps_subdomain a další Ale narazil jsem na další problém: viz. http://www.prestashop.com/forums/viewthread/98259/instalace_konfigurace___aktualizace_upgrady/odkazy_generovane_v_shopu_na_subdomen/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts