mortican Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Cześć, Mam pytanie czy presta ma dwustronną integracje z subiekt gt ? ponieważ mam sklep stacjonarny w którym mam subiektaGT oraz posiadam sklep na allegro i chciałbym otworzyć sklep internetowy na presta i powiązać magazyny , czy presta ma dwustronną integracje z allegro i subiektem ? jeśli jest to jakiś płatny moduł to proszę o nazwę .Chodzi o zczytywanie stanów magazynowych oraz cen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 pogooglaj firmeslink, baselinker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snake899 Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Mam taką samą konfiguracje w moim przypadku działa SubSync2 + baselinker sporo tych integratorów subiekt -> presta jest na rynku Integracja jest zawsze nie do końca dwustronna, pierwszym magazynem powinien być subiekt i tam powinno się wystawiać produkty i wstawiać stany magazynowe później automatycznie produkty importują się na prestę w odwrotnym przypadku jeśli wystawimy produkt na prestę i zaimportujemy na subiekt trzeba ręcznie wstawiać stan magazynowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Ja powoli kończę konfigurację swojego sklepu i też miałem podobne dylematy - po przetestowaniu różnych rozwiązań zdecydowałem się również na SubSync2 - wydał mi się najbardziej przejrzysty w użytkowaniu - dodatkowo znalazłem w internecie dużo opinii na temat rewelacyjnego wsparcia technicznego i z własnego doświadczenia potwierdzam. Przykładowo okazało się, że integrator nie przenosi nazwy producenta z Subiekta Nexo do sklepu - napisałem do autora - który po około godzinie wypuścił aktualizację która to naprawiała !! Jak przedmówca zauważyłem, że chyba najlepszym rozwiązaniem jest wystawianie i kontrolowanie stanów w subiekcie. Ponieważ do tej pory do obsługi Allegro używam Baselinkera ostatecznie będę starał się wystawiać towar z Subiekta - a zamówienia przyjmować i obsługiwać z Baselinkera (po imporcie z Presty). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snake899 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 11 hours ago, Arczi said: Ja powoli kończę konfigurację swojego sklepu i też miałem podobne dylematy - po przetestowaniu różnych rozwiązań zdecydowałem się również na SubSync2 - wydał mi się najbardziej przejrzysty w użytkowaniu - dodatkowo znalazłem w internecie dużo opinii na temat rewelacyjnego wsparcia technicznego i z własnego doświadczenia potwierdzam. Przykładowo okazało się, że integrator nie przenosi nazwy producenta z Subiekta Nexo do sklepu - napisałem do autora - który po około godzinie wypuścił aktualizację która to naprawiała !! Jak przedmówca zauważyłem, że chyba najlepszym rozwiązaniem jest wystawianie i kontrolowanie stanów w subiekcie. Ponieważ do tej pory do obsługi Allegro używam Baselinkera ostatecznie będę starał się wystawiać towar z Subiekta - a zamówienia przyjmować i obsługiwać z Baselinkera (po imporcie z Presty). W moim przypadku szykowałem sklep dla innych pracowników i byli przyzwyczajeni do wystawiania na preście a subiekt i wystawianie wydawało się problematyczne więc jest wystawianie na preście zrobienie sobie notatki z kodem produktu wystawianie na allegro przez baselinkera i później na końcu ręczny import wybranych produktów szybka inwentaryzacja wyszukanie kodu przypisanie stanu i tyle synchronizacje subiekt presta mam co 15 min a presta baselinker mam co godzine zamówienia internetowe są u nas obsługiwane z baselinkera a stacjonarne z subiekta i zamykają się aukcje na allegro same Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortican Posted April 16, 2019 Author Share Posted April 16, 2019 Czyli jak to wygląda w praktyce, bo ja w zasadzie startuje od zera mam sklep allegro + stacjonarny gdzie będę wdrażał nowy system magazynowy + teraz ma dojść presta. Reasumując Najlepsze rozwiązanie to zrobić Subiekta Nexo Pro w sklepie jako główny system magazynowy bo do sklepu wchodzi towar i z niego wychodzi później dokupić SubSync2 jako integrator presty z Subiektem oraz Baselinkera żeby połączyć preste z Allegro ? Dobrze rozumiem ? I managment aukcjami stanami wszystko na subiekcie który to puszcza dalej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo_rabbit Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 18 godzin temu, mortican napisał: Czyli jak to wygląda w praktyce, bo ja w zasadzie startuje od zera mam sklep allegro + stacjonarny gdzie będę wdrażał nowy system magazynowy + teraz ma dojść presta. Reasumując Najlepsze rozwiązanie to zrobić Subiekta Nexo Pro w sklepie jako główny system magazynowy bo do sklepu wchodzi towar i z niego wychodzi później dokupić SubSync2 jako integrator presty z Subiektem oraz Baselinkera żeby połączyć preste z Allegro ? Dobrze rozumiem ? I managment aukcjami stanami wszystko na subiekcie który to puszcza dalej ? z Subiekta to ty raczej nie pozarządzasz aukcjami chyba ze masz na mysli pobieranie stanów do jakieś aplikacji np sello lub baselinkera lub presty za pomoca ktorej mozesz wystawiac aukcje z jakiejś wtyczki, ale kierune myślenia ok - Subiekta jako baza towarowa i stanów magazynowych i z neigo czerpia dane inne programy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortican Posted April 17, 2019 Author Share Posted April 17, 2019 A jeszcze takie pytanie czy np. zadziałało by to w ten sposób : Baselinker w sklepie podpięty pod skaner EAN i główna baza stanów magazynowych i cen, na sklepie u mnie jest od wielu lat small business to bym to zostawił ( odejdzie mi wtedy migracja na subiekta i nauka pracowników ) do baselinkera podpiąć preste oraz allegro i on by tym zarządzał ? a w sklepie wyglądało by to na zasadzie jak ktoś coś kupi to po prostu skanuje sobie EAN do baselinkera i nim ściągam z magazynów na prście i allegro a wystawiając paragon na small business skanuje drugi raz . Wiem trochę kombinacji ale teraz mam sezon i nie chciałbym jeszcze zmieniać całego systemu magazynowego ( szukam rozwiązania ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snake899 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 (edited) 13 hours ago, mortican said: A jeszcze takie pytanie czy np. zadziałało by to w ten sposób : Baselinker w sklepie podpięty pod skaner EAN i główna baza stanów magazynowych i cen, na sklepie u mnie jest od wielu lat small business to bym to zostawił ( odejdzie mi wtedy migracja na subiekta i nauka pracowników ) do baselinkera podpiąć preste oraz allegro i on by tym zarządzał ? a w sklepie wyglądało by to na zasadzie jak ktoś coś kupi to po prostu skanuje sobie EAN do baselinkera i nim ściągam z magazynów na prście i allegro a wystawiając paragon na small business skanuje drugi raz . Wiem trochę kombinacji ale teraz mam sezon i nie chciałbym jeszcze zmieniać całego systemu magazynowego ( szukam rozwiązania ) Baselinker ma swoją bazę produktów i presta ma swoją bazę przy integracji z subiektem jest taka kolejność subiekt -> presta -> baselinker -> allegro/ebay jeśli wbijasz się w baselinkera to masz tylko zamykanie aukcji na allegro/ebay na preście ci się nie będę zamykać ale jeśli wbijesz się jakoś bezpośrednio na presta to presta będzie puszczać dalej na baselinkera (w baslinkerze są dwa magazyny magazyn sklepu i magazyn baselinker nie da się podpiąć niczego pod magazyn sklepu jedynie magazyn baselinker a właśnie jeśli chcesz integracje presta -> allegro to ogłoszenia wystawiasz z magazynu sklepu) Edited April 18, 2019 by Snake899 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts