Jump to content

1.3ve 1.4 farkı

luzumsuz

Recommended Posts

Tabiki iki versiyon arasında çok büyük farklar var PrestaShop'un geliştiricileri ortalama 3 Ayda Yeni bir versiyon çıkartıyorlar.. 25 - 30 kişilik (tahminimce) bir ekibin 3 aylık çalışması çok büyük şeyler bence ama eski versiyonlara alışmış olması beraberinde yeni versiyona yabancılık getiriyor. Kullanabildiğiniz sürece Yeni versiyona güncellemeniz her zaman yararınıza olacaktır..

ÜRünlerin kısaltılmasıda tema / temanız / css / global.css dosyasındaki li.product_list gibi bir satırdaki "width:" değerinden düzenlenebilmektedir. Tam olarak hangi tagın bu alanı düzelttiğini bilmediğim için araştırmanız gerekebilir ama center_column tagıdaiçermekte ortalama 220 PX orjinali o şekilde bulmanız kolaylaşacaktır.

İyi çalışmalar. Bol kazançlar

• 2 weeks later...

Sürekli olarak yeni sürüm çıkması çok saçma daha doğrusu kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Yeni sürüme güncelleyin diye sürekli yazı çıkıyor ancak bu iş bu kadar kolay değil, Sürümlerin hiçbirisi birbiriyle uyumlu değil temalar uymuyor sonra tema klasörleri dışında da değişiklikler olabiliyor bunların hepsini tekrar güncellemek çok zor iş.
Bence böyle yeni sürüm çıkacağına insanlara tavsiye maili gibi yani aynı sürüm içerisinde yapılacak değişiklikleri bildirseler ve insanlar bu şekilde dosyalarla oynayarak güncellemeler yapsa yada işte myaccount.php ve tpl dosyalarının yeni sürümleri çıksa ve biz indirerek eldekilerle değiştirsek çok daha kullanışlı olur.
Şimdiki sürüm yükseltme işlemlerine göre sürüm yükseltebilmek için eldeki kurulu olan ps de hiçbir değişiklik yapmamamız gerekir ancak o zaman sorunsuz bir yükseltme olur bu çok saçma çünkü insanlar ihtiyaçlarına göre psde oynama yapıyorlar.

Yani kısaca demek istediğim ps ekibi sürekli yeni sürüm çıkartacağına sadece bir sürüm çıkartsa ve bu sürümün dosyaları üzerinde güncelleme yapıp sitede sunsa çok daha kullanışlı olur siz ne dersiniz. Yani ben bu şekilde sürümümü güncelleyemiyorum.

1.4 teki başlıca değişimler.
tek sayfda sipariş.
web sevice dir.
ama sorun şurda güncellemenizi gerektirecek bir durum varmı? araryıpta bulamadığınız bir özellik veya hatamı düzeltildi. eğer şuandaki siteniz. işinizi görüyorsa. güncelleme riskini göze almamanız yararınıza olacaktır.
benim şu anda 6 tane e-ticaret sitem var içlerinde 1 tanesi presta sürümü 1.1 benim işimi görüyor. günceleleme gerektirecek bir durum olmadığı için . dokunmuyorum bile.

kolay gelsin

Zaten sizinde dediğiniz gibi bu bir internet tarayısıcı değil ki hee yenisi çıkmış hemen güncelleyelim de bunu kullanalım yani sürekli güncellenecek bir program falan değil bu yüzden bana saçma geliyor sürekli yeni sürüm çıkarmaları. Diyorsunuz ki 1.4 de tek sayfada sipariş özelliği var ne güzel de e ben bunu kullanamayacağım benim demek istediğim bu işte bu özelliği ve diğer özellikleri eklemek için yeni sürüm çıkartacaklarına en başta 1.0 veya 1.1 sürümleri gibi temel bir sürüm olsa ve tüm güncellemeler bu sürüm altında olsa bu yeni eklenen tek sayfada sipariş özelliğini de ben eldeki sürümümle birkaç dosya değiştirerek kullanabilsem daha güzel olmaz mı sizce?