Saimons Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 EDIT: 16.11.2011 Je to celkem jednoduche upravit do zakladni podoby, rozsireni dle vlastnich potreb pak v PDF.php a plati stare zname postupy. 1. nakoporivat soubory do /tools/fpdf/font 2. v BO Objednavky/PDF nastavit CP1250 a arialmt (pokud mate nastaveno i tak dejte ulozit) 3. classes/tools.php 3.1 nahradit metodu (ve 1.4.5.1 nedelat, lze nastavit v BO/Nastroje/Jazyky/Jazyk) public static function displayDate($date, $id_lang, $full = false, $separator='-') { if (!$date OR !strtotime($date)) return $date; if (!Validate::isDate($date) OR !Validate::isBool($full)) die (self::displayError('Invalid date')); $tmpTab = explode($separator, substr($date, 0, 10)); $hour = ' '.substr($date, -8); $language = Language::getLanguage((int)($id_lang)); if ($language AND strtolower($language['iso_code']) == 'fr') return ($tmpTab[2].'-'.$tmpTab[1].'-'.$tmpTab[0].($full ? $hour : '')); elseif($language AND strtolower($language['iso_code']) == 'cs') return ($tmpTab[2].'. '.$tmpTab[1].'. '.$tmpTab[0].($full ? $hour : '')); else return ($tmpTab[0].'-'.$tmpTab[1].'-'.$tmpTab[2].($full ? $hour : '')); } 3.2 nahradit (nekdy se spatne zobrazi v editoru kodovani, tak hledejte chr(128)) return str_replace('€', chr(128), $ret); za return str_replace('€', chr(128), iconv('UTF-8','CP1250',$ret)); 3.3 nahradit metodu (v 1.4.5.1 je jiz takhle nahrazena) public static function htmlentitiesUTF8($string, $type = ENT_QUOTES) { if (is_array($string)) return array_map(array('Tools', 'htmlentitiesUTF8'), $string); return htmlspecialchars($string, $type, 'utf-8'); } font.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karec Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 ahoj,udělal jsem vše dle tvého postupu, ale nezobrazuje se mi doprava, nevíš čím to? Mám ship2pay, vše nastavené (česká pošta+dobírka). dík Link to comment Share on other sites More sharing options...
karec Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 uz je to ok, dík Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Spacil Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Děkuji, pomohlo mi to, konečně se i měna zobrazuje správně (Kč). Verze PrestaShop™ 1.4.2.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troppau Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Test v 1.4.3. - funguje perfektně Link to comment Share on other sites More sharing options...
josejumbo Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Dobrý den, nabízím přivýdělek v podobě, nastavení českých faktur, doacích listů, i vratek. Spojené s předěláním dle požadavků (spočívá jen v rozmístění objektů, orámování, velikosti textu). A dáel bych potřeboval k číslování faktur přidat vždy rok, kdy byla vystavena (příklad FA2011/0001). Nabídky i s případnými referencemi prosím posílejte jako soukormý vzkaz. Děkuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olousek Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 funguje pro Presta 1.4.3 - díky moc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sparhawk Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Ahoj te, nevěděli by jste někdo jakým způsobem jde do classes/pdf.php přidat kód, aby se ve fakturační adrese zobrazovalo IČO a DIČ. Prestashop 1.4.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramble Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Po nastavení formátu adres v BO se zobrazuje IČO i DIČ. Jen je problém že je tam jen to samotné číslo takže např. DIČ se zobrazuje jako "99999999" místo "DIČ: 99999999". Totéž platí pro telefoní číslo. Nevěděl by někdo jak tam dostat ten text? Ve verzi 1.3 byly změny PDF podstatně snažší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trnkavojtech Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Já našel fakturu na 1.3.2 úplně krásně udělanou na jiném fóru. Zarovnanou do sloupců a tabulek. Numí to někdo nakódovat i na 1.4.3? Byl by to luxus... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zanys Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Díky za návod! Funguje bez problému. Testováno na 1.4.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maildemon Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Cao lidicci. Mam prosbu. Cestinu jsem integroval do faktury bez problemu, ale potrebuju jeste nekde dodat do faktury mou adresu a udaje jakozto Dodavatele a netusim kde. Jediny co vim, tak ze v PDF.php . Mam prestu 1.4.0.17. Jen doplnim, ze bych rad bych upgradoval na vyssi verzi presty, ale se soucasnou rychlosti upgradu to nedavam. Uz mam upravenych pomerne dost modulu a upravovat vse znova by me asi zabilo. To asi az to jinak nepujde. Diky moc za vase rady. Sam s tim asi nehnu. Tony EDIT: Hotovo zpusobem "porad si sam". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invisible Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Nazdarec, potřeboval bych poradit, upgradoval jsem prestashop z nižší verze na vyšší, fakturu jsem použil předešlou, vše jede jak má jen se mi dole v rozpisu DPH zobrazí správně rozpis DPH u zboží ale nenapíše mi to rozpis DPH u Dopravce, může mi prosím někdo poradit proč? když dam origo fakturu z 1.4.4 tak to rozepisuje správně, moje upravená z nižsí verze nerozepisuje, Děkuji moc za VAše rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
maildemon Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Nazdarec, potřeboval bych poradit, upgradoval jsem prestashop z nižší verze na vyšší, fakturu jsem použil předešlou, vše jede jak má jen se mi dole v rozpisu DPH zobrazí správně rozpis DPH u zboží ale nenapíše mi to rozpis DPH u Dopravce, může mi prosím někdo poradit proč? když dam origo fakturu z 1.4.4 tak to rozepisuje správně, moje upravená z nižsí verze nerozepisuje, Děkuji moc za VAše rady Bohuzel ti nedokazu poradit. Bylo by mozne poslat mi tvou verzi faktury (php), treba mi pojede vcetne adresy dodavatele. Pochopim kdyz ne. Kdyztak na maildemon(at)centrum.cz Diky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invisible Posted September 15, 2011 Share Posted September 15, 2011 stále se mi nedaří nastavit aby to vypisovalo rozpis DPH u dopravce, nejdříve se vubec nezobrazovalo, tedka se to zobrazuje, ale nepočíta to správně, už nevím kde to přepsat, už jsem bezradnej, budu moc rád za Vaše rady dělá mi to viz obrázek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hufhendr Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 Skvělá práce ten kód, čeština funguje perfektně, testováno na 1.4.4.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomasxx Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Super, funguje bezproblémově. Ještě by to chtělo nějakou hezčí šablonu pro fakturu Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 stále se mi nedaří nastavit aby to vypisovalo rozpis DPH u dopravce, nejdříve se vubec nezobrazovalo, tedka se to zobrazuje, ale nepočíta to správně, už nevím kde to přepsat, už jsem bezradnej, budu moc rád za Vaše rady dělá mi to viz obrázek. problém by mohl být u daně : proč dopravce má i % znak když zboží to nemá? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samgarr Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Ahoj, resim podobny problem jako Invisible, potrebuju mit na fakture rozpis dane u postovneho (cenu bez dph, celkem dph a celkem vcetne dph). Nevite nekdo jak na to? Podarilo se mi vytisknout cenu s DPH, ale cenu bez ne, diky za vsechny rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Potvrzuju funkčnost u 1.4.5.1 Ups, na faktuře není adresa dodavate :-( A hodilo by se tam telefonní číslo zákazníka. Může mně někdo nakopnout správným směrem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mogway Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Na PS 1.4.5.1 funguje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ero.sy.cz Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 super, pridavam se s velkymi diky na PS 1.4.5.1 opravdu funguje! gj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trotl88 Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Zdravím, mohu poprosit o pomoc? Celou fakturu mám v češtině a znaky se zobrazují jak mají (děkuji moc za návod), ale když jsem vepsal do PHP údaje o prodejci (dodavatel:), tak tam když napíšu háček tak od toho písmena se nezobrazuje nic. :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saimons Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Mas tam chybu v kadovani toho souboru. Taky me to delalo, musis si s tim pohrat, ale co si tak pamatuju tak mi uprava fungovala snad jen v jednom editoru a neprisel jsem na to proc. PSPad nebo Notepad++, v jednom z nich se mi to podarilo upravit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trotl88 Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Ok a jak jsi tedy řešil faktury na svém shopu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crewer Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 super! díky, nemusim to sám hledat a vymejšlet! v 1.4.7.0 funguje no problem, body 3.1 a 3.3 tvého návodu se ani v této verzi dělat nemusí Link to comment Share on other sites More sharing options...
dornych Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Ve verzi 1.4.7.0 stačí tyto 3 kroky: 1) Vložit soubory arialmt do /tools/fpdf/fonts 2) Objednávky > PDF vybrat arialmt a uložit (i v případě, že arialmt je již vybráno!) 3) do /override/classes vložit přiložený soubor Tools.php Tools.php 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mlsounkov Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 Díky dornych! Funguje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veyron Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Spravil som všetko podľa uvedeného a aj tak sa mi faktúra zobrazuje iba takto: Predpokladám, že takto to vyzerať nemá... Teda popravde ani neviem čo má byť podľa zákona na faktúre Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojcek Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Mám Prestu 1.4.5.1, udělal jsem vše podle návodu, ale stále se mi ve faktuře místo Kč zobrazuje pouze: K (viz. obrázek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Jack. Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Zdravím, mohu poprosit o pomoc? Celou fakturu mám v češtině a znaky se zobrazují jak mají (děkuji moc za návod), ale když jsem vepsal do PHP údaje o prodejci (dodavatel:), tak tam když napíšu háček tak od toho písmena se nezobrazuje nic. :-( Taky jsem měl tento problém a zkoušel různě měnit kódování a nakonec našel řešení. Stačí v editoru přepnout kódování souboru PDF:php na UTF-8 (BEZ BOM) /napři v Notepad++, PSPad/ pak už se vepsané české znaky zobrazují normálně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolyn Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Dekuji Saimons, navod funguje s diakritikou i na 1.4.8.2 dekuji kolyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
26lukas26 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 na najnovšej verzii neviem najst Objednavky/PDF ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts