Zainstalowałem PS 1.7.5.1 na serwerze zenbox. I w zasadzie każda próba wgrania modułu czy doinstalowania powoduje brak dostępu do zaplecza. Dla przykładu pobrałem z mypresta.eu moduł hooksmanager a także apaczkę wgrywa się jest informacja o tym że się wgrał i jak chce przejść dalej to wyskakuje :
Ta strona nie działa
Serwer adres www nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500
I później nie da się już dostać do zaplecza. Jedyna możliwość to przywrócenie plików z kopi , po przywróceniu wszystko działa. Wystarczy przywrócić pliki, przywracanie bazy danych nie jest konieczne.
Przy czym w momencie gdy nie działa zaplecze to front end działa.
I czy to może być kwestia hostingu ? Czy też ta wersja PS tak ma ?
Wyczyszczenie pamięci podręcznej spowodował ten sam problem.
Włączyłem debugowanie według instrukcji i wyskoczyło coś takiego, sprawdziłem w plikach jakie pobrałem z prestashop i nie ma w module czegoś takiego jak LinkList więc też nie mogłem ich wgrać. Czy to znaczy że pobrana wersja mogła być wybrakowana ? Jak to teraz dograć ?
Wykasowałem ręcznie ps_linklist i zaplecze wróciło do działania. Próbowałem go zaktualizować ale to nie zadziałało, po aktualizacji i tak padało zaplecze. więc wykasowałem go ręcznie i teraz nie da się go doinstalować.
W jaki sposób można go do instalować, nie pokazuje się w liście modułów dostępnych z addons ?
(1/1)RuntimeException
Invalid service "prestashop.module.link_block.cache": class "PrestaShop\Module\LinkList\Cache\LegacyLinkBlockCache" does not exist.
Question
foit125
Witam .
Zainstalowałem PS 1.7.5.1 na serwerze zenbox. I w zasadzie każda próba wgrania modułu czy doinstalowania powoduje brak dostępu do zaplecza. Dla przykładu pobrałem z mypresta.eu moduł hooksmanager a także apaczkę wgrywa się jest informacja o tym że się wgrał i jak chce przejść dalej to wyskakuje :
Ta strona nie działa
Serwer adres www nie może teraz obsłużyć tego żądania.
(1/1) RuntimeException
Invalid service "prestashop.module.link_block.cache": class "PrestaShop\Module\LinkList\Cache\LegacyLinkBlockCache" does not exist.
0 answers to this question
Recommended Posts