Willie_Mays_Hayes Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Zdravím osazenstvo Presta fóra! Už pár měsíců marně přemýšlím nad tím, jak v mém e-shopu zvýšit konverze, případně samotnou návštěvnost. Na web mi zavítá v průměru asi 40 lidí denně, ale proběhne cca 0-3 objednávky týdně. Zkusil jsem i PPC reklamu na Skliku, ale bez výraznějších výsledků.Napadá vás, co by se na mém e-shopu dalo změnit, aby se z návštěvníka stal zákazník?Děkuji předem za odpovědi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Ahoj,můj osobní názor:1) Uvést termín dodání zboží - netuším jestli 2 dny nebo 2 měsíce2) Doplnil bych do CMS další stránku s možnostmi/cenami dopravy3) Rozšířit sortiment - kdybych si objednával triko, určitě bych přihodil i jedno pro mou polovičku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willie_Mays_Hayes Posted March 11, 2011 Author Share Posted March 11, 2011 Díky za tipy! Určitě je vyzkouším. Jen s tím sortimentem to bude složitější. Ještě jsem nedosáhl ani bodu zvratu a nemám z čeho vyrobit další. Přemýšlel jsem nad nějakými méně nákladnými komplementy jako např. retro placky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willie_Mays_Hayes Posted March 11, 2011 Author Share Posted March 11, 2011 Teď se mi ještě podařilo nainstalovat modul "Nákup bez registrace", který jsem před časem zakoupil.Jak byste tuto funkci, možnost rychlého nákupu, dali zákazníkovi na jevo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saimons Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Pokud chces neco delat s konverzi, tak si nainstaluj do stranek google analytics a sleduj proc ti lide prichazeji na stranky, kde odchazeji a odhaduj proc. Pokud ti prichazeji na blba klicova slova tak je musis zmenit, pokud ti odchazeji, tak tam nenasli co hledaji. Benz e se konverze u eshopu pohybuje mezi 3% ve spickove promakanych obchodech 4%. Pokud nemas doresene zakladni veci, tak ti ppc ani sklik uplne nezachrani. Misto modulu na rychlou objednavku si spis kup knihu google analytics a neco o SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willie_Mays_Hayes Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Google Analytics právě používám. Nejvíce lidí chodí na klíčová slova "retro trička" nebo "retro trika", na které je můj web logicky první. Nejvíce se ale hledá fráze "trička s potiskem", kde je velká konkurence a na můj odkaz se v přirozených výsledcích vyhledávání skoro nikdo nedostane.Konverzní poměr e-shopu je podle GA 0,76 %, nejvíce objednávek přišlo ze Seznamu (logicky díky cíleným PPC inzerátům), ale z 1712 návštěv proběhlo jen 14 objednávek. Na druhém místě je Google s 690 návštěvami a 8 objednávkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHunter Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Třeba ti pomůže i tohle http://www.woorank.com/en/www/retrotrika.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidPolak Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Čau, taky jsem pár let zpátky řešil problém s prodejností a malou návštěvností mojeho e-shopu s lyžařským vybavením. V tomto případě pokud nevíš jak na to a ani nemáš známého, který by ti s tím pomohl, je lepší se obrátit na nějakou agenturu, která ti se vším pomůže. Zapracovali jsme na PPC a FB reklamě, na analýze konkurence a na analýze klíčových slov a za pár měsíců to bylo s prodejností o poznání lepší :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupy1 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Určitě zapracovat na reklamě. Pokud teda chcete opravdu výsledky a v tomhle se moc nevyznáte, tak určitě odborníka na SEO atd. Mě třeba pomohli tady . Dost se to pak začalo právě s prodejem lepšit. Jinak jsou i stránky, kde jsou popsány určité postupy, jak docílit zlepšení prodejů na eshopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts