jurasek07 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Dobrý den, zkoušel jsem nainstalovat verzi Prestashop 1.7.2.3, 1.7.2.4 a teď aktuálně 1.7.3 a u všech se mi objevuje stejný problém. Nejdou odesílat emaily. V administraci jsem dal odeslat zkušební email, a zobrazí se mi Chyba: zkontrolujte svoji konfiguraci Kontaktoval jsem správce webhostingu a ti mi řekli, že php Použití PHP funkce mail() – doporučeno (funguje ve většině případů) je povolen. U stejného poskytovatele mám i jiný Prestashop 1.6.2 tuším a ten plně funguje. Tím, že nefunguje odesílání emailů, tak nelze ani odeslat objednávka. Po odeslání se objeví bílá stránka. Když vypnu odesílání emailů, objednávky fungují (ale neodesílají emaily). Napadá vás prosím co s tím? Případně doporučit nějakou jinou verzi ve které odesílání emailů funguje? Děkuji moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Je vidět nějaká chyba v adresáři /var/logs? S maily je problém, když není na serveru nainstalované rozšíření php-intl, ale to by nefungovala už instalace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurasek07 Posted March 28, 2019 Author Share Posted March 28, 2019 tato složka je v základním adresáři PrestaShop? nevídím ji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukascisar Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Dobry den, obracim se na vas s prosbou o pomoc s vyresenim problemu neodesilani emailu. Pred dvema dny jsem vytvoril eshop na cesky-hosting. Predpokladam ze se jedna o aktualni verzi prestashopu. Problem je ze cesky hosting mi nepovoli odesilani mailu pres smtp a zakladni nastaveni emailu v prestashopu sendmail mi vraci stale stejnou chybu pres odeslani testovaciho emailu. chyba: Zkontrolujte vasi konfiguraci Expected response code 220 but got an empty response Predem moc dekuji za pomoc s resenim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukascisar Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Děkuji za pomoc již je vyřešeno. Tady je odkaz pro ty, kteří nejsou programátory php tak jako já. Pro mě je toto řešení naprosto dostačující. https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/22262 Jedná se samozřejmě o problém verze 1.7.7.0 kdy nelze využít mai() a hostingový server nepovolí webové aplikaci přístup na SMTP ani neumožňuje sendmail. Poskytovatel hostingu je český-hosting.cz - rádi vám vytvoří vlastní virtuální SMTP server ale něco to stojí....a není to úplně málo....bohužel tím chtějí vytáhnout z lidí více peněz v podstatě za nic....... Poštovního klienta ano ale ne na webu....jestli to dobře chápu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
accord21 Posted April 27 Share Posted April 27 See if there's something wrong with the email sending function somewhere Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts