sylwekb Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Prestashop 1.7.5 Witam W którym miejscu mogę przetłumaczyć ten tekst Pay with cash on delivery (COD) na Płatność przy odbiorze? W tłumaczeniach wydaje się być przetłumaczony. Zrzuty ekranowe w załączeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 W 1.7 sekcja tłumaczeń to nieporozumienie w porównaniu z 1.6... Cache po zmianach odświeżyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sylwekb Posted March 28, 2019 Author Share Posted March 28, 2019 Znalazłem ale okazuje się, że to jest na sztywno po angielsku wpisane do pliku w poniższej lokalizacji, pomogło przetłumaczenie na język polski i przekodowanie UTF8 bez BOM. modules/cashondelivery/cashondelivery.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Maryjan Posted February 19, 2020 Share Posted February 19, 2020 On 3/27/2019 at 5:20 PM, krzysiuus said: W 1.7 sekcja tłumaczeń to nieporozumienie w porównaniu z 1.6... Jak napisał poprzednik, tłumaczenia w nowej wersji Ps wciąż dla mnie są zagadką. Jest sporo powtórzonych plików tłumaczeń w różnych miejscach, puste tłumaczenia i to zapisywanie do mysql, które nie działa. Autor już poradził sobie z problemem ale gdyby ktoś, kiedyś potrzebował to ja ten moduł tłumaczę w pliku: admin - sklep/app/Resources/translations/pl-PL/ModulesCashondeliveryAdmin.pl-PL.xlf front - sklep/app/Resources/translations/pl-PL/ModulesCashondeliveryShop.pl-PL.xlf On 3/28/2019 at 10:26 AM, sylwekb said: Znalazłem ale okazuje się, że to jest na sztywno po angielsku wpisane do pliku w poniższej lokalizacji, pomogło przetłumaczenie na język polski i przekodowanie UTF8 bez BOM. modules/cashondelivery/cashondelivery.php Owszem, tak też można (hadrcorowo) ale wówczas pozbywasz się funkcji tłumacze gdybyś chciał dodać kiedyś inny język. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sylwekb
Prestashop 1.7.5
Witam
W którym miejscu mogę przetłumaczyć ten tekst Pay with cash on delivery (COD) na Płatność przy odbiorze?
W tłumaczeniach wydaje się być przetłumaczony. Zrzuty ekranowe w załączeniu.
3 answers to this question
Recommended Posts