world4players Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Witam, chciałbym zmienić pole z wyborem płci podczas rejestracji jako obowiązkowe. Jak mogę tego dokonać na wersji 1.7.5.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 do folderu override\classes\form wkljasz kopie pliku classes\form\CustomerFormatter.php nastepnie znajdz $genderField = (new FormField()) ->setName('id_gender') ->setType('radio-buttons') i doklej: ->setRequired(true) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 19, 2019 Author Share Posted March 19, 2019 28 minut temu, fateofangel napisał: do folderu override\classes\form wkljasz kopie pliku classes\form\CustomerFormatter.php nastepnie znajdz $genderField = (new FormField()) ->setName('id_gender') ->setType('radio-buttons') i doklej: ->setRequired(true) Dobra z rana to ogarne, a da sie tez dodac pola nie obowiazkowe ale zeby byly np. Numer nip, nazwa firmy itp? Bo to da sie dopiero po utworzeniu konta w edycji danych dodac Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Wejdz w Preferncje - > Klienci i Włącz tryb B2B Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 19, 2019 Author Share Posted March 19, 2019 7 minut temu, fateofangel napisał: Wejdz w Preferncje - > Klienci i Włącz tryb B2B Dla zwyklych klientow nic to nie zmieni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 20, 2019 Author Share Posted March 20, 2019 (edited) Dobra działa dzięki, dodatkowo tak samo zastosowałem się do daty urodzenia i również działa EDIT Powiedz mi jeszcze tylko czy w tym samym pliku da się zmienić by data urodzenia pojawiała się jako możliwość wyboru dat a nie że trzeba ręcznie wpisywać wszystko? Czy to już od szablonu lub wtyczki zależy? Edited March 20, 2019 by world4players (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 presta chyba nie ma wbudowanego kalendarza nie kojarzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
world4players
Witam, chciałbym zmienić pole z wyborem płci podczas rejestracji jako obowiązkowe. Jak mogę tego dokonać na wersji 1.7.5.1?
6 answers to this question
Recommended Posts