world4players Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 (edited) WItajcie, mam pytanie. Mam kupiony szablon ze sklepu. Chciałem skasować w stopce napis "© 2019 - Oprogramowanie e-sklepu od PrestaShop™". Jak tego dokonać? Edited March 16, 2019 by world4players (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Po pierwsze jest to dział dla deweloperów i w tym dziale dyskusje powinny być techniczne więc wypadało by załączyć informacje jakie wykonałeś zmiany w kodzie i wtedy będzie możliwość ustalania dlaczego zmiany nie działają. Jeśli nie jesteś deweloperem powinieneś pisać w innych działach np. wsparcia lub w dziale ofert jeśli szukasz odpłatnej pomocy. Po drugie zapoznaj sie z regulaminem forum: Szczególną uwagę zwróć na ten punkt: 1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 W takim razie proszę o przeniesienie tematu. oczywiście do wsparcia nie do ofert 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 Dzięki za pomoc. W takim razie zaraz edytuję temat i utworzę nowy z drugim pytaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Ja to ukryłem w css Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 1 hour ago, fateofangel said: Ja to ukryłem w css Tylko ukrycie w css powoduje że nadal jest to wczytywane i widoczne w kodzie strony, ukrywanie małych elementów nie odciąży znacznie strony ale przy większych już lepiej zdecydowanie jest je usuwać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Niedługo bede zabieral sie za edycje stopki to poszukam tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 17, 2019 Author Share Posted March 17, 2019 28 minut temu, fateofangel napisał: Niedługo bede zabieral sie za edycje stopki to poszukam tego Ja zmienilem po prostu na swoj napis. Zamiast prestashop podalem moja nazwe strony i link zmienilem tez na moja strone a nie do strony presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 więc to jest jakiś konfigurowalny moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 17, 2019 Author Share Posted March 17, 2019 30 minut temu, fateofangel napisał: więc to jest jakiś konfigurowalny moduł? Nie, musisz edytowac plik szablonu. Jutro powiem ci gdzie on sie znajduje bo aktualnie nie jestem przy kompie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 (edited) @fateofangel /twój_motyw/templates/_partials/footer.tpl I tam edytujesz: {l s='%copyright% %year% - Ecommerce software by %prestashop%' sprintf=['%prestashop%' => 'PrestaShop™', '%year%' => 'Y'|date, '%copyright%' => '©'] d='Shop.Theme'} Edited March 18, 2019 by world4players (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Znalazłem to wczoraj ale szczerze mówiąc nie bardzo kumam jak to się przekłada na to co się wyświetla sczegolnie to po tym sprintf=, mozesz podac przykład jak to zedytowałeś u siebie? Ostatecznie po prostu to wywale Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 2 godziny temu, fateofangel napisał: Znalazłem to wczoraj ale szczerze mówiąc nie bardzo kumam jak to się przekłada na to co się wyświetla sczegolnie to po tym sprintf=, mozesz podac przykład jak to zedytowałeś u siebie? Ostatecznie po prostu to wywale Wystarczy ci ss ze strony jak to wyglada dla wszystkich? Czy chcesz linijke z pliku po edycji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Chodziło mi o tą linijkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 world4players Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 26 minut temu, fateofangel napisał: Chodziło mi o tą linijkę https://imgur.com/a/KEHuYYU sorka na telefonie skopiowac nie moglem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 9 godzin temu, fateofangel napisał: sprintf= php.net/manual/en/function.sprintf.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Jeszcze jedna kwestia, stopke trzeba zmienic odzielnie dla realizacji zamowienia THEMENAME/temaplets/checkout/_partials/footer.tpl 🗣️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fateofangel Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Jednak to się zmienia w panelu admina 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 exte Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 (edited) @fateofangel Dzięki za ten filmik. Po zastąpieniu tekstu: Oprogramowanie e-sklepu od %prestashop% - wciąż pozostaje link kierujący do prestashop.com Oryginalna stopka: %copyright% %year% - Oprogramowanie e-sklepu od %prestashop% Dlatego w stopce należy umieścić odsyłacz do adresu internetowego, aby zmienił się link. %copyright% %year% <a href="http://www.adres-sklepu.pl/">adres-sklepu.pl</a> Jeśli na stronie jest wdrożony SSL: %copyright% %year% <a href="https://www.adres-sklepu.pl/">adres-sklepu.pl</a> Edited September 14, 2020 by exte (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
world4players
WItajcie, mam pytanie. Mam kupiony szablon ze sklepu. Chciałem skasować w stopce napis "© 2019 - Oprogramowanie e-sklepu od PrestaShop™". Jak tego dokonać?
Edited by world4players (see edit history)Link to comment
19 answers to this question
Recommended Posts