zaQq Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Cześć Chciałbym stworzyć, aby za każdym razem automatycznie była siateczka nałożona na dowolną tapetę w tle. W załączniku przykład o jaką siatkę mi chodzi. Czy da się tak zrobić, aby było to zawsze automatycznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 A tapeta to jest zdjęcie produktu? Najlepiej podaj link do sklepu i napisz o który element Ci dokładnie chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Zobacz dzialanie ::before oraz ::after elementow stylowanych css Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaQq Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 16 hours ago, endriu107 said: A tapeta to jest zdjęcie produktu? Najlepiej podaj link do sklepu i napisz o który element Ci dokładnie chodzi. Tapeta to tło strony. Na tło wrzucam raz w miesiącu nową tapetę. Mam moduł od X13 i tam jest opcja "Dodatkowy kod css:" myślę, że należało by wpisać odpowiedni kod, aby nakładała się tapeta na tapetę. Czyli na moją tapetę nakładała by się tapeta - siatka Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Element background można użyć wielokrotnie lub można skorzystać z background i background-image. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Ale jeśli zastosujesz oba to background-image nadpisze ustawienie background-color i background. Zasadniczo to jeśli chcesz mieć widoczne zdjęcie umieszczone pod tłem to tło musi mieć odpowiednią przezroczystość. Chyba, że chcesz wymieniać obrazki - wtedy albo podmieniasz kod css albo obraz umieszczony w tle. Tylko najpierw wypadałoby precyzyjnie ustalić co chcesz osiągnąć i z czym masz problem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaQq Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 19 minutes ago, Piotr K. said: Ale jeśli zastosujesz oba to background-image nadpisze ustawienie background-color i background. Zasadniczo to jeśli chcesz mieć widoczne zdjęcie umieszczone pod tłem to tło musi mieć odpowiednią przezroczystość. Chyba, że chcesz wymieniać obrazki - wtedy albo podmieniasz kod css albo obraz umieszczony w tle. Tylko najpierw wypadałoby precyzyjnie ustalić co chcesz osiągnąć i z czym masz problem OK już tłumaczę precyzyjnie: W module mogę w back office ustawić jaką chcę tapetę. Spodobał mi się na innej stronce motyw, że nie zależnie od pokazywanej tapety jest na niej nałożony efekt siatki w postaci innego pliku przeźroczystego w png co daje fajny efekt taki jaki podałem w screenie w pierwszym poście. Chciałbym to wprowadzić u siebie na stronce. Od wgrywania tapet mam moduł od x13 gdzie ustawiam sobie tapetkę i gra gitara ona jest. Chciałbym teraz wykombinować takie coś aby na niezależnie jaką tapetę tam wgram w module była ustawiona na to ten plik siatka (siatka jest malutkim rozmiarze, w przeźroczystym pliku png). I problem w tym, że nie wiem gdzie i jaki kod wgrać aby ustawiło mi na stałe tą siatkę na tapetę od modułu od x13 :) W ustawieniach modułu tapet mogę dodać jakikolwiek kod css związany z tą tapetą, myślałem że tam mogę wpisać np. background: url (link) i jako że plik który chce ustawić jest w png to będą widoczne obie tapety ale chyba się mylę bo tak to nie działa :D W jakim pliku i jaki kod mam dodać, aby wyświetlało mi oba pliki jako background nałożone na siebie? (nie jestem w tym temacie profesjonalistą :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Tak jak napisałem podaj link i wskaż element inaczej nie da się pomóc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaQq Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 (edited) Chciałbym nanieść na tapetę całego sklepu plik z załącznika, tak aby był na stałe niezależnie od zmienianej tapety sklepu Edited March 7, 2019 by zaQq (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Najprościej będzie po prostu nałożyć od razu grafiki na siebie i to dawać jako tło. Możesz też dołożyć warstwę, która będzie przykrywała element body i jej przypisać to swoje dodatkowe tło-siatkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Spróbuj coś takiego dodać w css: div#page { background: url(linkkdografiki/bg.png.8592433); } Tylko link do grafiki zmień na ten z swojego serwera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaQq Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 6 minutes ago, endriu107 said: Spróbuj coś takiego dodać w css: div#page { background: url(linkkdografiki/bg.png.8592433); } Tylko link do grafiki zmień na ten z swojego serwera Jesteś wielki, dziękuje bardzo za pomoc - teraz jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts