Jump to content

Edit History

design4VIP

design4VIP

"narozrabialem" sobie maly, skromny modulik. pierwsze spotkanie z PS 1.7 po latach w ogole bez presta no i schody za schodami.... wersja po prostu powala nerwowo.... komu przeszkadzala pieknie dzialajaca i spelniajace wszelkie kryteria poczciwa 1.6 ;/

ale do rzeczy. po wielu newrach, udalo sie napisac modul, dziala jak nalezy. oczywiscie, trzymajac sie wszelkich kryteriow tworzenia modulow calosc w EN i ok. chcialem go przetlumaczyc wchodze po standardzie 'tlumaczenia/zainstalowane moduly/moj modul/jezyk PL'  ale wyskakuje mi:

Frazy do tłumaczenia: 0
Razem brakujących zwrotów: 0

patrzac na wiekszosc zainstalowanych modulow dokladnie to samo. prawie zaden nie zawiera fraz do przetlumaczenia.

ok, moze cos zle skodowalem w plikach. zalozmy, nazwa modulu 'mymodule'

jezlei chodzi o TPLe  mam {l s='My text' d='Modules.mymodule.Shop'}
kontrolery admina  $this->trans('My text', array(), 'Modules.mymodule.Admin')

czy cos robie nie tak? moze nie tam szukam tlumaczen gdzie byc powiny? ogolnie chce tlumaczenia wrzucic w sam modul, czyli jego katalog ./translations zeby po zainstalowaniu na innych sklepach nie bawic sie za kazdym razem w tlumaczenie.

z gory dzieki za pomoc

design4VIP

design4VIP

"narozrabialem" sobie maly, skromny modulik. pierwsze spotkanie z PS 1.7 po latach w ogole bez presta no i schody za schodami.... wersja po prostu powala nerwowo.... komu przeszkadzala pieknie dzialajaca i spelniajace wszelkie kryteria poczciwa 1.6 ;/

ale do rzeczy. po wielu newrach, udalo sie napisac modul, dziala jak nalezy. oczywiscie, trzymajac sie wszelkich kryteriow tworzenia modulow calosc w EN i ok. chcialem go przetlumaczyc wchodze po standardzie 'Lokalizacja/moduly/moj modul/jezyk PL'  ale wyskakuje mi "brak fraz do przetlumaczenia".... patrzac na wiekszosc zainstalowanych modulow dokladnie to samo. prawie zaden nie zawiera fraz do przetlumaczenia.

kontrolery admina  $this->trans('My text', array(), 'Modules.mymodule.Admin')

czy cos robie nie tak? moze nie tam szukam tlumaczen gdzie byc powiny? ogolnie chce tlumaczenia wrzucic w sam modul, czyli jego katalog ./translations zeby po zainstalowaniu na innych sklepach nie bawic sie za kazdym razem w tlumaczenia.

z gory dzieki za pomoc

design4VIP

design4VIP

"narozrabialem" sobie maly, skromny modulik. pierwsze spotkanie z PS 1.7 po latach w ogole bez presta no i schody za schodami.... wersja poprostu powala nerwowo.... komu przeszkadzala pieknie dzialajaca i spelniajace wszelkie kryteria poczciwa 1.6 ;/

ale do rzeczy. po wielu newrach, udalo sie napisacmodul, dziala jak nalezy. oczywiscie, trzymajac sie wszelkich kryteriow tworzenia modulo calosc w EN i ok. chcialem go przetlumaczyc wchodze po standardzie Lokalizacja/moduly/moj modul/jezyk PL ale wyskakuje mi "brak fraz do przetlumaczenia".... patrzac na wiekszosc zainstalowanych modulow dokladnie to samo. prawie zaden nie zawiera fraz do przetlumaczenia.

kontrolery admina  $this->trans('My text', array(), 'Modules.mymoduler.Admin')

czy cos robie nie tak? moze nie tam szukam tlumaczen gdzie byc powiny? ogolnie chce tlumaczenia wrzucic w sam modul, czyli jego katalog ./translations zeby po zainstalowaniu na innych sklepach nie bawic sie za kazdym razem w tlumaczenia.

z gory dzieki za pomoc

• Create New...