Mechanicus Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 (edited) Sziasztok! Presta 1.7.5.1. verziószám, de már 1.6-óta fennáll. A vásárló által a rendelés leadáskor, a megjegyzés mezőbe írt üzenet, a vevőszolgálat felületen olvashatatlanul jelenik meg. Kb ezt látni az üzenetből: Szeretném ha kiszállítanák a megadott címre ingyenesen,valamint a tartozékként megjelölt piszkavasat és hamuzót is. Gondolom karakter kódolási hiba, de nem találtam hol tudnám átállítani. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Edited May 11, 2019 by Mechanicus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Szia! Kétfelé mennék: az egyik, hogy a hiba az adminbeli .tpl rossz karakterkódolásából fakad; a másik hogy eleve rosszul kerül be sql-be az üzenet. Előbbi egyszerűbb és visszamenőleg is megoldja a problémát. Második bonyolultabb, mert csak a javítástól számított üzeneteket (tesztelni ildomos) fogja jól mutatni. Előbbi megoldása: ADMIN/themes/default/template/controllers/orders/helpers/view/view.tpl <p class="message-item-text"> {$message['message']|escape:'html':'UTF-8'|nl2br} </p> helyett: <p class="message-item-text"> {$message['message']} </p> Utóbbi megoldása (amikor már eleve rosszul kerül be az sql-be): classes/tools.php: (mentés/backup legyen!) public static function htmlentitiesUTF8($string, $type = ENT_QUOTES) { if (is_array($string)) { return array_map(array('Tools', 'htmlentitiesUTF8'), $string); } return htmlspecialchars((string)$string, $type, "UTF-8"); //USE htmlspecialchars NOT htmlentities } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanicus Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 Köszi! Bejött már jó pár üzenet, és mind tökéletesen olvasható! Az első módosítás tökéletesen megoldotta a problémát! Köszönöm a segítséget! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Nincs mit, örülök ha tudtam segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts