KamilPL Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Wykonałem kopię sklepu do nowego katalogu na FTP wraz z bazą danych. Skonfigurowałem plik parameters.php i po wejsciu na ścieżkę adresu katalogu mam błąd jak na obrazku. W folderach cahce/smarty/compile oraz cache/smarty/cache nie ma nic poza plikami index.php Po wejściu w panel administracyjny przekierowało mnie na stary adres sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Czy zmieniłeś link URL sklepu w bazie danych? Skoro kopia jest w innym katalogu to i ścieżka jest inna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 26, 2019 Author Share Posted February 26, 2019 Gdzie to trzeba zmienić? Nie zmieniałam linku url Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Proszę wejść do właściwej Bazy Danych za pomocą phpMyAdmin. Następnie proszę odnaleźć tabelę ps_shop_url lub z innym prefixem tworzonym przy instalacji. Proszę wyedytować tą tabelę i zmienić w niej link z nazwą nowego katalogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 27, 2019 Author Share Posted February 27, 2019 Zmieniłem z nazwadomeny.pl na mój nowy adres w nazwakonta.nazwahostingu.pl/nazwa katalogu i dalej ten sam błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 (edited) Link ma być w postaci i kopia sklepu: nazwadomeny.pl/nazwa_katalogu I tak samo w bazie danych w tabeli ps_shop_url: nazwadomeny.pl/nazwa_katalogu Edited February 28, 2019 by webbay.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 28, 2019 Author Share Posted February 28, 2019 Kopia jest na katalogu FTP nie w katalogu do którego podpięta jest domena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 W bazie w tabeli ps_shop_url w polu domain i domain_ssl powinna być nazwa domeny np. "mojadomena.pl". W polu physical_url powinna być nazwa katalogu np. "/moj_katalog/" gdy sklep znajduje się w jakimś katalogu domeny, lub znak "/" gdy sklep jest w głównym folderze domeny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 Mam nazwaserwera.nazwa.pl/nazwa-katalogu i to nie będzie działało? Musze kopię sklepu przenieść do katalogu pod który podpięta jet domena sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Musi być to koniecznie serwer lokalny z localhost lub na hostingu musi być podpięta domena. Bez tego nie będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 Czyli mówiąc wprost. Kopia sklepu musi być w katalogu prestashop sklepu do którego podpięta jest domena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Tak, jeśli domena bezpośrednio wskazuje na katalog Prestashop. Trzeba w nim utworzyć podkatalog do kopii i później zmienić w bazie danych URL tak jak wcześniej pisałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts