Cycu0100 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Witam i proszę o pomoc, chciałbym zwiększyć wysokość przycisku, który obecnie wygląda w następujący sposób: <a href="link do strony" class="btn btn-default btn-block">Tekst przycisku</a>. Chodzi o to aby został jako "block" (rozciągnięty od lewej do prawej), natomiast żeby był wyższy, a najlepiej żeby miał 80px. Wersja Presty: 1.6.1.17 Szablon niestandardowy: JMS-4Life Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Witam, Proszę podać link to strony. Sprawdzę jak mogę pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cycu0100 Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 Jeżeli chodzi o link do strony na której znajdują się przyciski które chcę powiększyć to będzie ten - https://sklep-centrumszkla.eu/content/8-panele-szklane Chodzi o to żeby je powiększyć do tych 80px wysokości i żeby tekst też był większy wtedy. Próbowałem to zrobić samemu zarówno bezpośrednio w CMS jak i znaleźć tpl za to odpowiedzialny lecz bezskutecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Widzę że gotowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cycu0100 Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 Dokładnie, udało mi się z tym uporać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 To napisz proszę rozwiązanie, może ktoś też będzie szukał odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cycu0100 Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 Wystarczy zmodyfikować część kodu odpowiadającą za "button_large" w pliku global.tpl (znajduje się on w public_html -> themes -> "nazwa aktualnie używanego szablonu"), a następnie podczas tworzenia stron cms zamiast "btn-default" użyć właśnie wcześniej dopasowanego do swoich potrzeb "button_large". W moim przypadku wygląda to tak: .button_large { background-color: #bb0101; height: 80px; line-height: 80px; padding: 0 25px; font-size: 18px; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts