Jump to content

Edit History

hakeryk2

hakeryk2

@turbo_rabbit W sumie o tym nie wspomniałem ale opcache oczywiście załączony i skonfigurowany wg takiego configa - zwróćcie uwagę na memory_consumption i to ile macie dostępnego ramu by udostępnić opcache)

[opcache]
opcache.enable = 1
opcache.revalidate_freq=1800
opcache.validate_timestamps=0 
opcache.max_accelerated_files=16000
opcache.memory_consumption=192
opcache.interned_strings_buffer=16
opcache.fast_shutdown=1

Proszę też pamiętać przynajmniej w 1.6 by dodać komendę opcache_reset(); w Module.php w funkcji _clearCache na samym początku funkcji. Wtedy mamy pewność, że gdy nastąpi revalidate to php dostanie świeże pliki a nie jakiś miszmasz.

hakeryk2

hakeryk2

@turbo_rabbit W sumie o tym nie wspomniałem ale opcache oczywiście załączony i skonfigurowany wg takiego configa - zwróćcie uwagę na memory_consumption i to ile macie dostępnego ramu by udostępnić opcache)

[opcache]
opcache.enable = 1
opcache.fast_shutdown=1

Proszę też pamiętać przynajmniej w 1.6 by dodać komendę reset_opcache(); w Module.php w funkcji _clearCache na samym początku funkcji. Wtedy mamy pewność, że gdy nastąpi revalidate to php dostanie świeże pliki a nie jakiś miszmasz.

hakeryk2

hakeryk2

[opcache]
opcache.enable = 1
opcache.fast_shutdown=1

Proszę też pamiętać przynajmniej w 1.6 by dodać komendę flush_opcache(); w Module.php w funkcji _clearCache na samym początku funkcji. Wtedy mamy pewność, że gdy nastąpi revalidate to php dostanie świeże pliki a nie jakiś miszmasz.

hakeryk2

hakeryk2

W sumie o tym nie wspomniałem ale opcache oczywiście załączony i skonfigurowany wg takiego configa - zwróćcie uwagę na memory_consumption i to ile macie dostępnego ramu by udostępnić opcache)

[opcache]
opcache.enable = 1
opcache.fast_shutdown=1

Proszę też pamiętać przynajmniej w 1.6 by dodać komendę flush_opcache(); w Module.php  w funkcji _clearCache na samym początku funkcji. Wtedy mamy pewność, że gdy nastąpi revalidate to php dostanie świeże pliki a nie jakiś miszmasz.

• Create New...