KamilPL Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Chcę dostosować kolorystykę szablonu do swojego loga. Mam np <button class="btn btn-primary add-to-cart btn_skine-one" data-button-action="add-to-cart" type="submit"> Dodaj do koszyka </button> nie mogę w pliku css zlokalizować btn btn-primary add-to-cart btn_skine-one Gdzie to szukać lub jak zmienić kolorystykę odnośników itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 PPM > zbadaj element Dostajesz plik css oraz linijke gdzie wprowadzic zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 (edited) A przed PPM w panelu administracyjnym wyłącz pamięć podręczną i CCC aby dokładnie zobaczyć, w którym pliku css masz dokonać zmian Edited February 20, 2019 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Proszę podać adres strony to sprawdzę dokładnie problem i napiszę rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Sprawdziłem problem. Tak jak mój przedmówca powiedział, trzeba w panelu administracyjnym wyczyścić pamięć podręczną i wyłączyć CCC w poniższej ścieżce: Zaawansowane > Wydajność I w pliku theme.css odnaleźć poniższą klasę: .btn, .btn-primary, .btn-secondary, .btn-tertiary {} Nie powiem która to linia bo jest włączony CCC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 O co chodzi z tym CCC. Mam w zaawansowane / wydajność w sekcji " Inteligentna pamięć podręczna dla CSS " zmienić na nie? Nie wpłynie to na stronę? Teraz jak jest tam opcja TAK to muszę za każdym razem kliknąć "wyczyść pamięć podręczną"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 W całym bloku WYDAJNOŚĆ możesz ustawić na NIE, po wykonaniu zmian możesz ponownie zmienić na TAK- i będzie śmigać Wpłynie na stronę tylko tak, że przeglądarka będzie pobierała oryginalne arkusze stylów a nie zoptymalizowane przez prestashop Jeśli chodzi o poprawne wyświetlanie będzie wszystko ok :), po zmianach możesz ponownie przywrócić ustawienia CCC - wtedy prestashop ponownie pobierze arkusze stylów- zoptymalizuje je i będzie wyświetlać jako jeden Jeśli nie wiesz na czym polega różnica- nie zastanawiaj się i rób jak tutaj piszą a będzie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 (edited) Zmieniłem ustawinia, pokazały mi się wszystkie CSS. Gdzie mogę zmienić kolor głównych odnośników <a href Gubię sie w tej ilości klas. Mam w kodzie CSS dla "a" a { background-color: transparent; -webkit-text-decoration-skip: objects; } a:active, a:hover { outline-width: 0; } żadnych informacji o kolorze Edited February 21, 2019 by KamilPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Wchodzisz do pliku theme.css i tam szukasz znacznika a Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 (edited) Napisałem wyzej po edycji: Mam w kodzie CSS dla "a" a { background-color: transparent; -webkit-text-decoration-skip: objects; } a:active, a:hover { outline-width: 0; } żadnych informacji o kolorze. Chodzi o ten transparent - który dostosowuje sie do poszczegolnych klas w danych DIV span itp? Edited February 21, 2019 by KamilPL (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Spróbuj dodać swój kolor do najwyższego a { } ( najlepiej jakiś transparentny ) i zobacz, co go nadpisuje bo to może w innym pliku css Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 21, 2019 Author Share Posted February 21, 2019 Dopisałem kolor. Na serwerze widać poprawiony plik z nowym kolorem, ale na stronie i w źródle żadnych zmian. Poczekam do jutra może się gdzieś w przeglądarce mocno w pamięci zapisało i na F5 nie reaguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Jeśli widzisz zmiany w stylach ale nie widać ich w linkach to znaczy że coś nadpisuje to co wpisałeś. Czy znacznik color jest przekreślony? Każde zmiany warto zakończyć usunięciem plików z cache/smarty Tam są katalogi COMPILE i CACHE- usuń wszystko oprócz plików index.php i potem sprawdź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts