Lukasz4422 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Cześć, więc tak stworzyłem kilkuprzewoźników z rożnymi wagami i cenami wysyłki ponieważ muszę mieć przy wysyłce mebli różne ceny, teraz podpinam pod dany wystawiony przedmiot danego przewoźnika aby podliczało np przy komodzie X cene wysyłki komody X itp co działa dobrze i się ładnie sumuje. Niestety jak już chce kupić komodę x, komodę y i komodę z w koszyku już one się nie sumują. Pojedynczo jest wszystko ok ale w takich zestawach przewoźniki nie działaj.. Macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Chcesz żeby za każdy produkt doliczała się kolejna kwota wysyłki? Jeśli za komode masz 10 zł wysyłki to przy zamówieniu 3 sztuk ma być 30 zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz4422 Posted February 19, 2019 Author Share Posted February 19, 2019 To działa prawidłowo, sztuki tego samego mebla się smumuja, tylko teraz jak dodam komodę x i jakaś komodę y to już wysyłka się nie sumuje i przewoźnika brak, wychodzi na to ze musiałbym dawać wszystkich przewoźników z wszystkimi wagami do każdego przedmiotu a tak dac nie mogę bo klient zamawiając nawet 6 mebli będzie miał każda cene do wyboru wysyłki a ma mieć ze komoda x musi mieć kuriera fedex paletą i DHL z kosztami wysyłki Komody x a nie komody np y. Bo za wage ja płeć inaczej i inne są koszty wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Dla każdego produktu można zdefiniować dodatkowe koszty wysyłki które będą się doliczać do kwoty wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz4422 Posted February 19, 2019 Author Share Posted February 19, 2019 Mógłbyś mi podpowiedzieć jaki schemat obrać aby wszystko sprawnie działało? Robię dwóch kurierów DHL i DHL pobranie, i jak ma obrać wagi i cene a jaka cene mam obrać w przedmiocie? Możesz dac przykład? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts