vito2 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 prosím o radu, chcel by som spustiť svoj prvý eshop v prestashope, no váham, či čakať na verziu 1.4, či dať 1.3.7. Neviem totiž, ako potom neskôr prebieha presun na vyššiu verziu, nie je s tým problém? Nemôžu byť problémy s údajmi - s databázou? určite ste už aktualizovali niekedy na vyššiu verziu, neboli s tým problémy? Nič sa Vám "nestratilo"? Nemuseli ste nič pracne dávať odznova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Presta nieje až tak zložitá na aktualizáciu. Stačí prekopírovať pár zložiek ako je písané v manuále aktualizácie a potom len spustiť poces aktualizácie. Nieje to nič zložité, keď nepočítam kopírovanie zložiek s obrázkami a podobne do novej verzie tak aktualizácia zaberie 2-3 minútky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 díki za odpoveď. No keďže už vyšla nová verzia, tak sa to vyriešilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Quote díki za odpoveď. No keďže už vyšla nová verzia, tak sa to vyriešilo Tak tak, už aj aktualizujem...ale aspoň budeš vedieť, že aktualizácia nieje zložitá Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 no idem na 1.4, avšak nie je slovenčina :-( čo s tým? Link to comment Share on other sites More sharing options...
videojs Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Quote no idem na 1.4, avšak nie je slovenčina :-( čo s tým? pomaly prekladať a potom sa podeliť s ostatnými Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 chcem sa opýtať, môžem použiť českú a pri importe písať, že je sk, alebo použiť českú a všade uviesť, že je česká, musím? A postupne si ju prekladať? Má to nejaký vplyv na kódovanie, ak použijem českú a postupne si ju upravím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Quote no idem na 1.4, avšak nie je slovenčina :-( čo s tým? Slovenčinu stiahneš v downloads http://www.prestashop.com/download/lang_packs/gzip/1.3.6.0/sk.gzipNieje až tak kompletná (niesu tam veci ktoré sú nové v preste 1.4) ale nieje ťažké to doprekladať... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 takže dá s apoužiť aj staršia jazyková verzia? Tak to som nevedel. Všetko pôjde, akurát keď niekde nebudú preklady, bude to po anglicky? A aj keď vymažem angličtinu ako jazyk a nechám iba slovenčinu? Ostanú mi anglické preklady ako doteraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Quote takže dá s apoužiť aj staršia jazyková verzia? Tak to som nevedel. Všetko pôjde, akurát keď niekde nebudú preklady, bude to po anglicky? A aj keď vymažem angličtinu ako jazyk a nechám iba slovenčinu? Ostanú mi anglické preklady ako doteraz? Nejak tak ale keď nemusíš mazať celkovo angličtinu tak ju nemaž (pre istou), aj ja ju tam mám a je len deaktivovaná.Ja by som sem pridal slovenčinu na prestu 1.4 len teraz natom ešte robím nakoľko robím známej e-shop tak dokončujem ten preklad Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 díki za rady, tak už dávam tú staršiu,díki ešte raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 1.4.x aj napriek tomu, ze vysla finalna verzia, nedoporucam zatial pouzivat pre stavbu obchodu. Obsahuje mnoho chyb a nefunkcnosti.Nainstaluj si 1.3.7.0. Kompletnu slovencinu najdes na http://prestashop.sk/sluzby-a-produkty/slovensky-jazyk/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vito2 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 už som dal aj tú novšiu, menšie chybičky som si prispôsobil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 OK. Kazdopadne odporucam urobit upgrade ak vyjde najblizsia stabilna verzia. Tych chyb v aktualnej 1.4.0.17 je neurekom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts