KamilPL Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Zainstalowałem płatny szablo. Częściowo był przetłumaczony. Część słów samodzielnie spolszczyłem w panelu. Mam jednak problem z kilkoma frazami które pomimo wstawienia polskiego odpowiednika i zapisaniu nie podmieniają się . Sprawdzałem na innych komputerach więc problem ewidentnie w skrypcie / zmianie w SQL. W jakiej tabeli mam szukać tłumaczeń by samodzielnie ręcznie zmienieć angielskie słowa na polskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Tłumaczenia siedzą w plikach, nie w bazie danych. Poszukaj plików w folderach translation modułów, szablonu, modułów w szablonie, to jest dość mocno rozproszone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 Przeszukałem ok 22 plików w folderze themes/nazwa-szablonu/translations/pl-PL i brakuje wyrażeń które chcę zmianić, inne patrzą pobierznie są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Jeżeli sklep ma być jednojęzyczny to można jeszcze poszukać tych fraz bezpośrednio w plikach .tpl szablonu / modułów. Może są błędy w szablonie i te frazy zostały wprowadzone na sztywno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 sklep ma być 2języczny. W jakiej lokalizacji sa te pliki tpl Tak myślę że to błąd w szablonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 Nie wiem co się stało. Jeszcze raz zmieniałem ustawienia i załapało. Są już pełne opisy w języku polskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 13 hours ago, KamilPL said: Mam jednak problem z kilkoma frazami które pomimo wstawienia polskiego odpowiednika i zapisaniu nie podmieniają się Sprawdź przede wszystkim czy dana fraza nie występuje kilka razy w tłumaczeniach, może przetłumaczyłeś jedną frazę, a jeszcze niżej gdzieś ona występuje dodatkowo, sam kilka razy się tak pogrzebałem i traciłem czas. Pliki tpl masz w themes/nazwa_tematu/, albo w themes/nazwa_tematu/modules/nazwa_modułu/ ewentualnie bezpośrednio w module: modules/nazwa_modułu. Jeszcze możesz zobaczyć w panelu admina w modułach, czy jakiś dodatkowy nie był instalowany wraz z szablonem i tam mogą jeszcze być tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edi_pg Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Witam, Mam dokładnie taki sam problem. Mimo przeszukania wszystkich plików z tłumaczeniami (dosłownie ściągnąłem wszystkie i przeszukałem po frazie), nie znalazłem frazy do przetłumaczenia, wszystko wygląda prawidłowo. A jednak dwa elementy mam po angielsku i z Chiny nigdzie nie mogę znaleźć dlaczego. Dodam, że również mam zainstalowany theme. Sprawdzałem w tłumaczeniach oryginalnych, jak i w katalogu modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts