iwona12 Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Cześć, mam problem z mailami. Kupujący dostaje maila z zamówieniem, ale nie pokazuje mu się dane o zamówionym produkcie. W załączniku przesyłam błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Podmień order_conf z en do pl na serwerze mail/ i sprawdź czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted February 19, 2019 Author Share Posted February 19, 2019 A jak mam potwierdzenie zakupu po angielsku a chciałabym, żeby było po polsku. W którym miejscu presty mam to ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Sekcja tłumaczeń w panelu sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 3 hours ago, krzysiuus said: Sekcja tłumaczeń w panelu sklepu. JEZELI TO WERSJA 1.6 POD ZADNYM POZOREM!!!!!!!!! NIGDY !!!! (czy blad zostal poprawiony w 1.7 nie wiem, wiec sie nie wypowiadam) maili NIE tlumaczymy w panelu bo ten nie radzi sobie z umiejscowieniem zmiennych typu {product} itp. mozliwe, ze wlasnie tego maila order_conf mialas tlumaczone z panelu dlatego wywalilo zmienne. MAILE TLUMACZYMY TYLKO I WYLACZNIE W ORYGINALNYCH PLIKACH Z KATALOGOW ./mails lub ./tlemes/skorka/mails pamietajac o wersji .html oraz .txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Oczywiście zgodzę się z Tobą ale tutaj iwona12 chce tłumaczyć ostatni krok w zamówieniu - nie maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 Temat zamknięty, tylko nie bardzo wiem jak zrobić w zamówieniach mailowych, w którym to miejscu mam zmienić, żeby dany produkt się pokazał Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Brak produktów w mailu oznacza zazwyczaj brak plików tpl w folderze mails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 a skąd mam wziąć pliki tpl, tak żeby to zadziałało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Zazwyczaj są w folderze /en i wystarczy przekopiować do folderu /pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 5, 2019 Author Share Posted March 5, 2019 ok, dz za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 niestety ten sposób przekopiowania nie zadziałało:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Maile sa w ./mail oraz ./themes/skorka/mails i te druge sa brane w pierwszej kolejnosci pod uwage presty Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 zaraz sprawdzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 a można jakoś inaczej dało by radę to ogarnąć, czy tylko błąd jest w tych plikach?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Należy uzupełnić brakujące pliki szablonów maili tak jak to zostało opisane. Objawy sugerują, że to jest powód problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona12 Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 oki dz za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts