Adam Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Cześć Panowie Proszę o pomoc. Chciałbym by Presta generowała plik csv z wartością zamówienia z dwoma miejscami po przecinku - w tym momencie jest to sześć miejsc. Presta 1.7.3.2, na wersji 1.7.3.3 mam dwa miejsca - porównywałem zapytania mysql ale nie wyłapałem tam różnic. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Skąd generowała? Z listy zamówień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 Tak - docelowo chodziło o generowanie z listy zamówień, natomiast teraz już wiem, że z tym ciężka sprawa. Skopiowałem zapytanie z zamówień i modyfikowałem je w Menadżerze SQL. Wstyd się przyznać bo wychodzi słaba znajomość MySQL (na razie ) - wystarczy dodać "ROUND(total_paid_tax_incl,2)" i otrzymujemy dwa miejsca po przecinku (oczywiście ze zmodyfikowanym tytułem kolumny - ale nie wiem czy da się to przejść). Rozumiem, że chcąc otrzymać plik csv z odpowiednio zmodyfikowaną strukturą pod siebie, powinienem właśnie używać Menadżera SQL? Kolejne wersje Presty generują plik z zamówieniami trochę inaczej (np. te dwa miejsca po przecinku były w innej wersji domyślnie) dlatego widzę, że tu trochę trzeba się nagimnastykować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts