sJakub Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Potřeboval bych poradit. Rozjíždíme eshop na bázi dropshippingu a s tím že objednávky jsou automaticky odesíláne na mateřský eshop, který nám zpětně poskytuje XML se stavy objednávek. Toto xml neni těžké rozparsovat a tim updatnout i stavy v administraci presty. Co by me ale zajimalo, jak udelat skript - cron, který by pri zmene stavu objednavky - cekani na platbu / platba prijata / odeslano... poslal automaticky i email se standardni prestashop sablonou? Ma toto jiz nekdo vyresene? Popr nevite jak na to? Diky! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Cronem se to nedělá. PrestaShop má pro tyto případy HOOKy. Staší napsat modul, který bude navázán na vyhodnocení stavu objednávky a pošle požadovaný email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sJakub Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 potrebuji aby se email odesilal automaticky bez jakekoliv navstevy back office, jen na zaklade updatovaneho stavu XML. Mohl by jsi mi osvetlit ty HOOKy? Diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Hook je funkčnost PrestaShopu. Jsou různé a slouží pro moduly k modufikování chování při různých akcích - vložení objdnávky, změny stavu objednávky, tisku PDF faktury atd. Je to spíš pro vývojáře. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sJakub Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 jasne, takze hook mi je k nicemu, pokud updatuji z XML zapisem primo do DB...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Měnit stav objednávky zápisem do DB není úplně dobrý postup. Obchází se tím funkcionalita PrestaShopu. Nikdy nevíš co všechno je třeba na změnu stavu objednávky navázáno. Minimálně pár věcí v jádru a pár modulů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sJakub Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Uplne dobry postup to neni, pokud ale presta tuto funkci nema, tak nic jineho nezbyva. Importy z XML jsou take delany tvrdym zapisem do DB, nevidim v tom zadny problem, pokud vis do jakych tabulek sahnout. Takze otazka jeste jednou, jak udelat, abych mohl poslat mejl z Presty napr : Objednavka odeslana" tim ze bych pro to pouzil svuj skript a volal jiz existujici funkci ktera v Preste je? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Myslím, že už jsem na to odpověděl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sJakub Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Hook mi nepomuze pokud, updatuji stavy z cronu zapisem do DBTakze sobe jste mozna odpovedel, ja ale hledam cestu jak to udelat, ne vymluvu proc to nejde, nebo proc to nedelat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts