bondar Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Witam Mam problem z dodawaniem produktu do koszyka w Presta 1.7.4.4 Klient chcąc dodać do koszyka produkt przełącza sie bezpośrednio na koszyk, ale koszyk jest pusty. Proszę o pomoc w naprawie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Może optymalizacja modułem Prestashop Database Optimization powinna pomóc, a jak nie to potrzebne będzie więcej informacji czy jest to nowa instalacja czy po aktualizacji zaczęły się dziać takie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 Jest to nowa instalacja, sklep tworzony od zera. podaje link do sklepu to można sprawdzić jak to działa lukata.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Jeden produkt dodaje się bez problemu: Zaproszenie komunijne z kielichem na tle łanu zboża, może jakiś problem z ustawieniami ilości produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 a ilość produktów jaki ma wpływ na dodawanie do koszyka? Co miałbym zrobić w tej sytuacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 Wyczyściłem modułem Database Optimization. Problem jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Najprościej spróbować skopiować ten produkt, który się dodaje do koszyka i na podstawie kopii wygenerować nowy produkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 Sklep losowo sobie wybiera, jaki produkt dodać do koszyka. Wczoraj dodawał mi tylko "Zaproszenie na komunię dla dziewczynki " Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 Zrobiłem kopię produktu i na tym skopiowanym jest to samo, nie dodaje do koszyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Może być to problem z zainstalowaną wersją systemu sklepu, może przeinstalowanie sklepu pomoże. Niektóre wersję PHP powodować problemy z Ajaxem lub może aktualizacja wtyczki koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bondar Posted January 21, 2019 Author Share Posted January 21, 2019 Zaktualizowałem sklep do najnowszej wersji i póki co pomogło. Na razie wydaje się że wszystko ok. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalenaaaa Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Nie można dodać produktu do koszyka Presta 1.7.6.4. Identyczny problem jak w sklepie powyżej. Szczegóły problemu: 1. Na stronie głównej klikam na produkt 2. Na stronie produktu klikam "Dodaj do koszyka". Błąd: Koszyk nie zmienia swojej zawartość. Pozostaje pusty. Oczekiwania: Produkt pojawia się w koszyku u góry strony. Aktualnie: 3. Odświeżam stronę Ctrl+R. Dopiero po odświeżeniu strony produkt prawidłowo pojawia się w koszyku. 1. Jestem w koszyku, gdzie znajduje się jakiś produkt. 2. Wciskam Kosz obok produktu w celu usunięcia produktu z koszyka. Błąd: Koszyk nie zmienia swojej zawartość. Produkt nadal pozostaje w koszyku. Oczekiwania: Koszyk zmienia swoją zawartość. Produkt zostaje usunięty z koszyka. Zamiast tego: 3. Odświeżam stronę Ctrl+R. Po odświeżeniu strony produkt prawidłowo zostaje usunięty z koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bondar
Witam
Mam problem z dodawaniem produktu do koszyka w Presta 1.7.4.4
Klient chcąc dodać do koszyka produkt przełącza sie bezpośrednio na koszyk, ale koszyk jest pusty.
Proszę o pomoc w naprawie problemu.
11 answers to this question
Recommended Posts