Michał_Testerski Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Pracuję na domyślnym szablonie i najnowszej wersji Presty. Potrzebuję dokonać zmian kolorów szablonu (min. menu i background) Chcę zabezpieczyć się przed sytuacją w której po aktualizacji, moje zmiany w szablonie zostaną wymazane. W jaki sposób to najlepiej zrobić, czy któryś z darmowych modułów jest to w stanie skutecznie przeprowadzić, znalazłem coś takiego catalogo-onlinersi.net/en/quick-order-prestashop Czy może powinienem od razu pogrzebać w CSS-ach? Jeśli tak, to jaka była krok po kroku metoda zabezpieczenia zmian, żeby nie utracić ich po aktualizacji. Jeśli wątek już był przekierujcie proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Dzień dobry, podany link prowadzi do koszyka, nie do produktu w sklepie. Myślę, że wprowadzenie zmian w plikach CSS nie będzie stanowiło problemu. Dodatkowo łatwo wykonać kopię modyfikowanego pliku. Myślę, że zmiana wyglądu sklepu nie jest codzienną czynnością sprzedawcy, dlatego szybka modyfikacja CSS powinna załatwić sprawę. Proszę pamiętać aby po wprowadzeniu zmian przetestować wygląd strony w wersji responsywnej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted January 16, 2019 Author Share Posted January 16, 2019 W kwestii produktu to jest ten:https://catalogo-onlinersi.net/en/modules-prestashop/492-template-color-change.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Michał_Testerski
Pracuję na domyślnym szablonie i najnowszej wersji Presty.
Potrzebuję dokonać zmian kolorów szablonu (min. menu i background)
Chcę zabezpieczyć się przed sytuacją w której po aktualizacji, moje zmiany w szablonie zostaną wymazane.
W jaki sposób to najlepiej zrobić, czy któryś z darmowych modułów jest to w stanie skutecznie przeprowadzić, znalazłem coś takiego catalogo-onlinersi.net/en/quick-order-prestashop
Czy może powinienem od razu pogrzebać w CSS-ach? Jeśli tak, to jaka była krok po kroku metoda zabezpieczenia zmian, żeby nie utracić ich po aktualizacji.
Jeśli wątek już był przekierujcie proszę.
2 answers to this question
Recommended Posts