timeatop Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Milyen lehetőség van arra, hogy a termékkódokat ne egyenként adjuk hozzá, hanem automatikusan generálódjanak?Szívem szerint egyáltalán nem használnék termékkódokat, de egyes árösszehasonlítók kérik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Szia,kérdésed egy kicsit ködös Nekem. Fel vannak töltve termékek, és egyenként egy fiktív kódot kell hozzá adni?Vagy azt szeretnéd, hogy minden egyes feltöltésnél már legyen egy - a prestashop által létrehozott - kód hozzáadva a termékhez, hogy Neked már ne kelljen vele bíbelődnöd?Köszi a választ,Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 A második variáns érdekelne... A feltöltött termékeimnek sincs termékkódjuk, ezeket is jó lenne automatikusan kitölteni. Az Adminban nem láttam erre lehetőséget, lehet hogy elkerülte a figyelmemet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Szia, A második variáns egy kicsit nehéz. Legalábbis Nekem, nem hallottam még ilyen megoldásról, ami nem azt jelenti hogy nincs... utánanézek, hátha találok egy ilyen modult. Esetleg nem tartom kizártnak egy ilyen modul lefejlesztését sem... ha jobban belegondolunk, akkor nem kell más, mint amikor rákattintok az új termék felvételére, a háttérben egy másik php (vagy lehet bele is tenni) generál egy véletlen számot (példának okáért: http://php.net/manual/en/function.rand.php) és ezt beincludolni a megfelelő textfield-be. A feltöltött termékekhez csv segítségével tudod pótolni a termékkódokat. Ha nem tudsz kitalálni Magadtól, és mindegy a termékkód, akkor nyiss egy excelt, az egyik cellába írj véletlenszámot (pl.: 346656), aztán ezt húzd le egészen addig a sorig, ahány termék található a webáruházadban. Így kapsz egy oszlop véletlenszámot, ami annyira nem is véletlen, ugye (346656,346657,346658), de akkor jól jön ha az embernek nincs ötlete.Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Az angol fórumon ezt találtam: http://www.prestashop.com/forums/viewthread/83652/development/automatically_generate_product_reference_code Ez már meghaladja az én tudási szintemet, úgyhogy marad a kézimunka. Nem egy elegáns megoldás, de - ez van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Én oscommerce-ben használtam egy kiegészítést, ami képfeltöltésnél a kép neve mellé generált egy véletlen számsort. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Szia timeatop,"Az angol fórumon ezt találtam: http://www.prestashop.com/forums/viewthread/83652/development/automatically_generate_product_reference_code"ezt kipróbálom egy teszt-motoron. Ha sikerül, megírom ide hogy csináld.Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Szia,Megnéztem ezt az sql-es megoldást, első próbálkozásra nem sikerült (valamiféle jogosultsági hibára vonatkozva) úgyhogy visszatértem ahhoz, amit mondtam. Felállítottam egy teszt motort, és átírtam egy kicsit az AdminProducts.php-t. Nálam működik, de mielőtt felmásolod (admin mappa/tabs) csinálj egy biztonsági másolatot az eredetiről, mert nagyon fáradt vagyok, nem végeztem teljes körű tesztelést. Tehát a lényeg: Mindig, mikor új terméket veszel fel, a termékkód mező már ki lesz töltve egy valahány karakteres számmal. Reggel ha felkelek tovább tesztelem (nincs-e másra hatással), de azért örülnék ha megnéznéd Te is.Attila AdminProducts.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Ui.: csináltam pár próbarendelést, próba termék feltöltést => semmilyen problémát nem találtam, és keresőben is tökéletesen működik.Szerkeszteném- mégsem jó, mert a presta a termékmódosításnál is az AdminProducts-ot használja, így módosításnál a kód megint lefut, ezzel új kódot generálva... Reggel kijavítom majd valahogy ezt a hibát. AttilaIsmételten szerkeszteném - ezidáig nem sikerült érdemben közelebb kerülnöm a megoldáshoz. A nagy terv az lenne, hogy feltételes vizsgálattal leellenőrzöm, hogy az adott ID létezik-e már az adatbázisban, ha nem, akkor végigfuthat a véletlen számgeneráló, ha igen, akkor az eredeti ("'.htmlentities($this->getFieldValue($obj, 'reference'), ENT_COMPAT, 'UTF-8').") futna le, ami megjeleníti db-ből a már egyszer elmentett references-t. Amint megvagyok, publikálom.Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 nem biztos, hogy értem mit szeretnétek, de a shop a csv feltöltésnél automatikusan csinál minden termék mellé egy termék ID-t. ha a termék cikkszámra gondoltok azt nem lehet generálni, oda a gyári cikkszámot szokták írni Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Feri, nem ID-ről van szó, hanem termékkódról. És valóban gyári cikkszámot szoktak oda írni, de timeatop nem azt akarja oda beírni. Illetőleg nem akar oda beírni semmit sem, ezért kellene ezt automatizálni. Nemsokára meglesz a megoldásom rá.Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 Én csak annyit szeretnék elérni, hogy a Shophunter fogadja el a feltöltött .csv-fájlt amiből a termékeimet kilistázza. Az a gond vele, hogy ebből hiányzik a termékkód, mivel a Prestashop ezt nem generálja automatikusan, én pedig a termékek feltöltésekor nem tartottam fontosnak, hogy kitöltsem. Most meg jól jönne, ha ezeket a termékkódokat automatikusan generálni lehetne a meglévő és az ezután feltöltendő termékek esetében is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 a shophunter a termékkód alatt nem a termék id-t érti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 Idézek a Shophunter válaszából:"A rendszernek szüksége van a kereskedői termék kódra mivel minden terméknek meg van az egyéni kódja és így a termékek nem duplázódhatnak. Ugyancsak a termék kód és termék név alapján végzi a rendszer a kereséseket is."A Shopmania is kéri a termékkódot, az "exportproducts"-ban ezt a sorrendet kérik:"A sorrend a következő legyen(egyértelműen amit nem sorolok fel az nem kell):Product IdManufacturerNamePricePrice(with tax)ide egy tetszőleges (ez az oszlop nem számít de legyen)ActiveProduct Id (ismét)Product URLImagesLong DescriptionCategories" Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Újabb választ kaptam a Shophunter-től:"A probléma az, hogy sajnos az ilyen függetlenmodulok csak ritkán képesek elkészíteni egymegfelelő állományt. Ennek oka, a weboldalakilletve webáruházak forrásanyagainak nagyfokúeltérései.Az Ön által küldött fájl semmilyen feltételnek nemfelel meg az általunk elfogadható szabványokszempontjából. Tele van felesleges html forrásokkalés az egyes adatok egyáltalán nem szeparálódnakel egymástól.A szakértő meg tudná oldani a problémát egy scriptírásával (pl: php script)."Tudna valaki segíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Mit jelent az, hogy tele van felesleges html forrásokkal?és ha úgy adtad meg nekik a db-t ahogyan leírtad "Product IdManufacturerNamePricePrice(with tax)ide egy tetszőleges (ez az oszlop nem számít de legyen)ActiveProduct Id (ismét)Product URLImagesLong DescriptionCategories"Akkor mi a baj?Úgy küldted el Nekik hogy egy oszlopban volt az összes adat ("nem szeparálódnak el egymástól")? Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 A képen látható beállításokkal küldtem el a fájlt. Egyetlen gond lett volna, hogy a "Product id"-k üresek, erre keresem a megoldást ebben a topikban. Érdekes, hogy az Árgépnek és az Olcsó.hu-nak így is jó, sőt péntektől már az Árukereső is ez alapján indexel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 " “Product id”-k üresek, "Ezek üresek? Az hogy lehet? A termékkód, amit én próbálok + csinálni meg a Product ID nem ugyanaz... A Product ID-t a motor hozza létre automatikusan, amikor beimportálsz vagy felveszel egy terméket... A Product ID-nek ott kellene lennie, 1-től kezdve... nincs ott?Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Akkor lehet, hogy keverem a fogalmakat. A product id-k megvannak, amint a termékek URL-jéből is látszik, pl. http://muholdvetel.hu/antennaforgatok/46-forgatomotor-strong-srt-dm2100-.htmlA termékkódok valóban hiányoznak, amint a 11. pontban levő bejegyzésemnél a képen is látszik és ezt a Shopmania hiányolja. Lehet, hogy ez az egész história nem egészen világos számomra, az lenne a kérdés, hogyan lehetne ezeket az árösszehasonlító oldalakat rábírni, hogy indexeljék a termékeinket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 a kép alapján, ha jól látom sima vessző van megadva a delimiternél. pontos vesszőt állíts be akkor rakja külön cellákba Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 feri, mint mindig, most is jó tippet adtál! Így a Shophunter indexeli a termékeinket, de a legtöbb terméknél nincs kép és a termékleírásoknál a magyar karakterekkel is gond van: http://shophunter.eu/hu/prod_det.php?product=3c00760f/1431/forgatomotor_optibox_opticum_dm_3800Hogyan lehet ezeket kijavítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 küldd el a csv-t ami felmegy nekik, belenézek Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 hát ez nem semmi!csoda, hogy elfogadták ezt a nemtom mit. én nem erőlködnék evvel a modullal, sztem kéne egy php-s ember aki ír gyorsba egy sql lekérdezéses fájlt, ezt meg ki kell dobni a kukába. tele van formázásokkal a csv. ha belenézel észreveszed, hogy emiatt jelenik meg helytelenül a szöveg a shophunteren Link to comment Share on other sites More sharing options...
timeatop Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Most kaptam az értesítést, hogy a Shopmania is elfogadta ugyanezt a .csv-fájlt de helyenként hiányzó képekkel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts