odeg Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 (edited) Cześć, Mam produkty w kombinacjach(różne ceny dla kombinacji). Dodałem rabaty ilościowe i liczy cały czas od ceny kombinacji domyślnej mimo że zaznaczyłem w panelu Specyficzne ceny>zastosuj do wszystkich kombinacji. Jak jest ilość 1 to cena zmienia się płynnie w zależności od kombinacji. Jednak jak zwiększę ilość przedmiotów tak, że jest rabat to pokazuje cenę kombinacji domyślnej ze zniżką pomimo że wybieram inną(nie domyślną) kombinację produktu. reasumując: Cena rabatowa tylko dla domyślnej kombinacji Jest na to sposób? Próbowałem podmienić product.js z szablonu domyślnego bez skutku. Próbowałem wyłączyć cenę bazową, kombinować z combinationMatchForm: // If the calculated price (after all discounts) is different than the base price // we show the old price striked through if (priceWithDiscountsDisplay.toFixed(2) != basePriceDisplay.toFixed(2)) { //$('#old_price_display span.price').text(formatCurrency(basePriceDisplay, currencyFormat, currencySign, currencyBlank)); //$('#old_price, #old_price_display, #old_price_display_taxes').removeClass('hidden').show(); próbowałem też w kontrolerach https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/4713/files Edited January 6, 2019 by odeg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
odeg Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 Rabaty ilościowe dla każdej kombinacji produktu, nie tylko od kombinacji domyślnej. Ma ktoś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Reguly cenowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
odeg Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 Sprawdziłem. Działa tylko dla kombinacji domyślnej. Mam produkt w 4 wariantach(kombinacje) i jeden z nich ustawiam jako domyślny i produkt ma cenę 100. Rabat ma być 5, pozostałe warianty mają inne ceny, 80,90,110. i na nich reguła nie działa. Nie widzi ich. zlicza rabat jakby ceny wariantów były 100. traktuje kombinacje produktów jak jeden. 1 100 po rabacie ilościowym cena zmienia się na 95(bo rabat =5 przy 2 sztukach) 2 80 po rabacie ilościowym cena zmienia się na 95(bo rabat =5 przy 2 sztukach, powinno być 75) 3 90 po rabacie ilościowym cena zmienia się na 95(bo rabat =5 przy 2 sztukach, powinno być 85) 4 110 po rabacie ilościowym cena zmienia się na 95(bo rabat =5 przy 2 sztukach, powinno być 105) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts