Jump to content
  • 0

Modifikacja podglądu zdjęć

koronagamer

Question

http://grykorona.pl/index.php?id_product=23&id_product_attribute=2&rewrite=world-of-warcraft-60-dni-prepaid-eu&controller=product#/1-wybierz_wersje_-do_pobrania

Czy da się przerobić, że po kliknięciu na lupkę w produkcie zobaczymy oryginalny obraz, który wrzuciliśmy beż żadnych białych wstawek?

Czy to się robi w pliku custom.css w pliku szablonu i co trzeba tam umieścić, jeśli się da.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Oryginalny obraz to może nie być najlepszy pomysł, bo może on być dużo za duży, te białe pasy są dodawane bezpośrednio na obrazek więc nie robi się tego poprzez style css.

Ale modułem Perfect Thumbnails można wpłynąć na sposób generowania miniatur w sklepie, aby nie dodawał on do niektórych zdjęć tych białych pasów.

• 0

Nie to nie dla mnie moduł nie pod mój szablon. Jakby można było określić miejsce gdzie ma pełnić swoją funkcję np. zachować proporcję w podglądzie produktu, po kliknięciu na lupkę, na liście produktów, pomógłby mi. Jest za ogólny w jednym miejscu pomaga w drugim coś psuje.

Na pewno nie da się w pliku szablonu custom.css określić, żeby otwierał oryginalne obrazy wrzucone do produktu?

• 0

Ogólnie przez zachowanie proporcji teraz ta okładka nie wygląda tak ładnie jak przed włączeniem modułu

http://grykorona.pl/index.php?id_product=32&id_product_attribute=0&rewrite=destiny-2-ps4&controller=product

Dlatego mam taki wniosek do tego modułu, że daje efekt ale teraz tylko po kliknięciu na lupkę.

W tym podglądzie przydałby się białe paski ( bez klikania na lupkę) http://grykorona.pl/index.php?id_product=23&id_product_attribute=2&rewrite=world-of-warcraft-60-dni-prepaid-eu&controller=product#/1-wybierz_wersje_-do_pobrania

Jak przełączasz miedzy obrazkami to robi sie puste miejsce w ramce na okładkę, a białe paski wypełniają to miejsce.

• 0

Jasne, to jest trochę taki efekt nowego podejścia w szablonach do presty 1.7. W 1.6 normalne było to, że zdjęcie na stronie produktu to było large_default, małe podglądy to np. cart_default, a po kliknięciu w lupkę pojawiało się thickbox_default. Teraz jest tak, że zarówno zdjęcie główne produktu jak i to pojawiające się po kliku w lupkę to jedno i to samo large_default.

Rozwiązaniem mogło by być wprowadzenie w tym szablonie jakiejś zmiany, aby po kliknięciu nie pojawiało się large_default tylko tak jak to było w 1.6 - jakieś inne zdjęcie. I tylko dla tego innego zdjęcia powiększonego ustawić zachowanie proporcji.