lulaki Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Cześć Czas między kliknięciem w "potwierdź zamówienie" do momentu wyświetlenia strony z potwierdzeniem zamówienia od pewnego czasu zajmuje nawet 30 sekund ! Bez względu na sposób zapłaty, transportu, zakupiony produkt, etc presta potrafi tak długo "mielić zamówienie". Średnio trwa to około 15 sekund ale przedziale od 5 do 30 sekund . Włączyłem Debug_Profiling i przyczyną takiego długiego ładownia jest funkcja postProcess Oprócz postProcess, nic innego niepokojącego rzuca się w oczy, no może w Object Model Instance az 40 instancji Carrier /classes/Cart.php Gdzie szukać przyczyny ? Presta 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Miałem taką sytuację kiedyś i winowajcą było długie wysyłanie maila, administratorzy serwera coś na to zaradzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted December 28, 2018 Author Share Posted December 28, 2018 Dzięki. W między czasie zrobiłem aktualizację Presty do 1.6.1.23 i problem sam się rozwiązał chociaż chyba nie przez nową wersję Presty. Podczas testów po aktualizacji zauważyłem ze nie działa mi recaptcha google w formularzu kontaktu. Jej konfiguracja modyfikowała funkcje postprocess w pliku ContactControler.php, wiec tam chyba mógł leżeć problem. Niemniej problem rozwiązany. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts