cel3ct Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 (edited) Presta 1.6 + integracja fotolia, https://digitaldruk.pl Na kartach produktu w mobilnej wersji sklepu znika mi zawartość dodatkowych modułów (ale nie całe moduły, bo nagłówki zostają). W przypadku produktów niezwiązanych z fotolią znika mi zawartość 2 na 3 moduły (related product oraz inne produkty w kategorii), natomiast na karcie produktu z integracji fortolia pod zdjęciem znika wszystko - wizualizacje, opis, zdjęcia z tej samej kategorii. Edited December 21, 2018 by cel3ct (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Najwyraźniej trzeba pogrzebać w CSS. Ciężko powiedzieć jaka jest struktura sklepu - w zakładce modułów można zobaczyć czy nie są wyłączone dla mobile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cel3ct Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 To nie takie proste. W zakładkach modułów wszystko jest OK. Porównałem sobie także global.css z backupem i nic się nie zmieniło. Ostatnio zainstalowałem mod_pagespeed na serwerze i myślałem, że on coś namieszał, ale po wyłączeniu nadal jest źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 W kodzie są przypisane css które dla rozdzielczości poniżej 850px wyłączają wyświetlanie. Wygląda na to, że jest to zapisane w jakimś pliku nie css. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cel3ct Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 W jaki sposób zidentyfikować ten plik? Gdzie go szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Niestety trzeba przeglądnąć kod sklepu. Np. na stronie produktu za produkty w tej samej kategorii mamy: .block_content { display: none; } Niestety zmiana niektórych CSS ma również wpływ na inne elementy i może powstać zamieszanie na Państwa stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cel3ct Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 (edited) Oświeciło mnie i przypomniałem sobie, że jakiś czas temu grzebałem w plikach css modułu z opiniami klientów. Chciałem, aby widżet znikał w wersji mobilnej, więc dodałem do store_widget.css: @media (max-width: 850px) { .block_content{ display: none; } } @media (max-width: 850px) { .close_widget_block{ display: none; } } Problem w tym, że teraz po usunięciu tego kodu i wyczyszczeniu całego cache w sklepie, problem na kartach produktu nadal nie zniknął, choć widżet w wersji mobilnej znów się pojawia. E: Problem tkwi w module opinii klientów, ponieważ po wyłączeniu modułu na karcie produktu wszystko jest OK. Co dziwne przy włączonym module widżet znika tylko tylko na produktach (razem z dodatkowymi elementami), natomiast na stronie głównej w wersji mobilnej wyświetla się cały czas. Edited December 22, 2018 by cel3ct (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts