NPeti Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Találtam az alábbi linken egy jó kiegészítést, nem kellene számlát írnom annak aki kifejezetten nem kéri, csak pénztárgép blokkot mellékelnék a csomagba:http://www.biokucko.com/authentication.phpEzt hogy lehet megvalósítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Nem tudom, hogy a jogszabályok szerint ez lehetséges-e! Javaslom nézz utána!Az elektronikus kereskedelemben az online értékesítéskor úgy tudom kötelező számlát küldeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted February 27, 2011 Author Share Posted February 27, 2011 Ezen valamikor én is filóztam, de konkrétumot nem találtam erre a kérdésre, hogy törvényes e.Igaz, nem is kerestem.Én valamikor próbálkoztam felnőtteknek szánt termékek forgalmazásával, ott jó lett volna egy ilyen választási lehetőség, most nincs ilyen boltom.Az még oscommerce-ben lett kialakítva. Prestával talán április, május környékén indítok újra egy ilyen shopot.Addig ezt a számlaadást hivatalos oldalról megkérdezem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andi66 Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 http://torvenyeswebaruhaz.com/ Ezen a linken megtalálsz mindent ami a törvények betartásához szükséges. Számla nélkül még véletlenül se küldj el semmit. Megbüntetnek keményen. Én is most készülök shopot nyitni és innen szereztem be az összes tudnivalót. A fogyasztóvédelem még csak nem is válaszol a kérdésekre. Mert akkor, hogy tudna büntetni ha minden rendben van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 kisker boltokban, ami nem webáruház, ott kötelező a pénztárgép. webáruháznak ahol nincs mellette bolt is, nem érdemes beruházni ilyenre, mert nem olcsó dolog Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Webáruháznak nem kötelező üzlethelyiség fenntartása, ennek következménye szerintem, hogy pénztárgépet sem kell használnia. A számlaadás viszont minden körülmény között kötelező. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocsó Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 De mi van ha anonim a rendelés, mert számlát CSAK névre (magán, vagy jogi) szabad kiállítaniA megadott cím is lehet csak szállítási cím, bár ez már mindegyPersze valamilyen bizonylatot nem árt küldeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Én csak azért vetettem fel a témát, mert a példa linken van ilyen választási lehetőség.Törvényes vagy sem, majd kiderül.Az ajánlott törvényesvebáruház.com blogjában feszegetik a témát, de konkrétumot nem láttam.Egyébként fogyasztóvédelmis véleményét kikérném, ha lehetne....Pl.: Lakatos Nintendó vesz egy Gay DVD-t és a számviteli törvények értelmében min. 6 évig meg kell őrizni a számla másodpéldányát.Ez melyik vevőnek jó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Sziasztok! A 2012 ÁFA változást hogyan követi le a shop? Nekem minden termékem 25%-os áfával van rögzítve. Nem lenne jó ha a termék adatlapon egyesével kellene átírnom az adót. Az Áfa mértéke a termékeknél fontos mert a shopban díjbekérőt lehet letölteni előreutaláshoz, amin meg már rendes adónak kell szerepelnie. Nem tehetem meg, hogy 0-ra állítom a termékek adóját. Felvittem a 27%-os kulcsot. Arra gondolok, ha a 25%-ost törlöm, akkor átugranak mind 27-be. Vagy 0-ra ezért nem kockáztatom meg. Valami ötletetek van? Az adatbázist még nem piszkáltam, csak végső esetben próbálom meg. presta 1.3.2.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 eadams => simán átállítod az adóknál a 25% áfa értékét 27-re, a nevét szintén 27-re és kész. A presta php segítségével kiszámolja minden termék végső árát úgy hogy a nettóhoz hozzáadja az áfát, ergo ha átírod akkor minden egyes terméknek átáll az ára 27% áfára. fél perc az egész. ha kell segítség, szólj. BUÉK mindenkinek Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Megvan, köszönöm, erre nem gondoltam. Igaz így minden ár nő 2%-ot, bár az ÁFA emelést nem feltétlenül szerettem volna érvényesíteni az árakban. Ráadásul igen hülye árak vannak. (pl. 13.256 Ft) Nem baj, úgyis újra kell árazni a nagyját 2012.-ben. Szép meló lesz, mert a tábla export majd import-ban nem nagyon bízok. Köszi. Boldog új Évet mindenkinek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 van egy modul, nevezetesen: quickupdate => http://addons.prestashop.com/en/bulk-update/188-presta-quickupdate.html fantasztikusan jó, nézegesd meg. Megvan ez Neked? ha úgy érzed hogy kell, beszélhetünk róla... csak szólj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szokej Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Egy kis újdonság: Az ÁFÁ-s számla kiállítása webáruház esetén kötelező, különben hogyan adod a névreszóló elállás lehetőségét. Sőtt kötelező 1 db ÁFSZ-t is mellékelni is a számlához. Számlázáshoz én ClearAdmin-t használok. Ennek az alap verziója ingyenes és ugyan fizetni kell érte, de összeköthető bármely prestashoppal és egy kattintással lehúzza az össze számlát. Üdv: Judit Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Az ASZF nálam 6 oldal lenne kinyomtatva. Az ellállás jogának gyakorlásának menetét kell kiküldeni a számla mellé, állítólag. Ezt írják sok fórumon, de törvényt, konkrét szöveggel még nem láttam, igaz nem is kutattam utána. Ha van ilyen, jöhet a link! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts