nygus-sklep Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Dzień dobry, czy istnieje możliwość zmiany wersji sklepu na starszą ? Aktualnie mam 1.7.4.4 ale chciałbym przejść na starszą 1.6.1.11 bez utraty produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Jest taka możliwość, ale wiąże się z ręcznym przenoszeniem bazy produktów. Nigdy nie było i nie będzie modułu do automatycznej operacji tego typu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Akurat takie moduły były i będą, chociażby ets soft ma taki moduł w ofercie. Również baselinker pozwoli przenieść katalog produktów, jest opcja kiedyś reklamowana przez prestashop czyli cart to cart. Można to również zrobić samemu eksportując produkty do csv i imporując w innym sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Prawdę mówiąc pierwsze słyszę o takich modułach gotowych, ale może po prostu za mało miałem do czynienia z downgradde presty w ostatnim czasie, bo z tego, co widzę temat modułu od ETS jest dość świeży. Baselinker z tego co mi wiadomo nie przeniesie pełnej bazy klientów. Owszem CSV jest możliwy do ogarnięcia, ale wymaga on dość sporo kombinacji z exportem danych. Już chyba prościej będzie bawić się bezpośrednio bazą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Baselinker pisałem oczywiście pod katem produktów, natomiast pod względem całości to tak jak wspomniałem cart to cart przenosi wszystko na wszystko bez różnicy jaki skrypt sklepu jest źródłowy i jaki jest docelowy ale to jest bardziej usługa niż moduł i obsługuje nawet początkowe wersji presty typu 0.9, również taką opcje ma copyshop data chociaż podejrzewam że niektóre narzędzia będą wymagały drobnego dostosowania z strony autorów ze względu na to że wersja 1.7 jest wciąż nowa i potrzeba czasu na dostosowanie działania modułów i skryptów. Dal mniej doświadczonej osoby lepszym rozwiązaniem jest import csv ponieważ pomija sie różnice bazy a cały proces skupia się podstawianiu danych bo tak działa importer uruchamia dany obiekt i aktualizuje dane, oczywiście eksport CSV można sobie zrobić bezpośrednio z bazy. Wybór jest, kwestia tylko co komu pasuje lub na co kogo stać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nygus-sklep
Dzień dobry, czy istnieje możliwość zmiany wersji sklepu na starszą ? Aktualnie mam 1.7.4.4 ale chciałbym przejść na starszą 1.6.1.11 bez utraty produktów.
4 answers to this question
Recommended Posts