feri Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 sziasztok,a termék neveknél és kategóriáknál eltűnik a hosszú ű és ő betűk.mit lehet tenni, hogy ű helyett u és ő helyett o legyen?köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 A kategória és termék létrehozásakor a rendszer automatikusan létrehozza a keresőbarát url-t, de nem helyettesíti más karakterrel az ű és ő betűket. Azt neked kell manuálisan megtenned a SEO beállításoknál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 evvel tisztában vagyok, de minden frissítésnél visszaírja az általa gondoltra, mind terméknél és kategóriánál Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 A rendszer- vagy termékfrissítésre gondolsz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 kategória, termék, gyártó Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland76 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Ha még aktuális a probléma, az alábbi két sor javítása megoljda: js/admin.js 42 .sor: str = str.replace(/[\u00F2\u00F3\u00F4\u00F5\u00F6\u00F8\u00D3\u0151]/g,'o'); 47. sor: str = str.replace(/[\u00F9\u00FA\u00FB\u00FC\u016F\u0171]/g,'u'); Az ő és ű karakterek hexadecimális kódja lett hozzáfűzve, mivel gyárilag ez kimaradt, ezért "tűntek" el a keresőbarát url létrehozása során. Üdv: Roland Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted January 26, 2012 Author Share Posted January 26, 2012 szuper! köszi kipróbálom Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted January 26, 2012 Author Share Posted January 26, 2012 kipróbáltam a kategóriák újra importálásával és sajna nekem nem müxik 1451 és 1462-es shop-on. esetleg vmi ötlet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland76 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Szia, bocs, hogy csak most válaszolok, nem szoktam sűrűn olvasni a topic-ot. Így első nem tudom mi lehet a hiba, de este, meló után meg fogom nézni. Gyanítom, hogy importálásnál más replace függvény van használatban. Mi nem vagy csak nagyon ritkán használjuk az importlást. Az előző bejegyzsésem 1.4.7.0 Ps alatt működik. Termék és kategória keresőbarát url generálásnál egyaránt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted April 23, 2012 Author Share Posted April 23, 2012 szia, nekem egy progiból frissül csv-n keresztül a shop. annyit sikerült megfigyelnem, hogy a kategória importnál újraírja az url-t, de termék frissítéskor sztem nem. kijavitottam az admin.js-ben, amit írtál, de nekem sajna nem írta át semelyik url-nél az ő és ű betüket. se terméknél se kategóriánál. Amikor kézzel vinnék fel terméket, ott tény és való, hogy működik, de az importnál nem sajna. ha megnézed azt megköszönöm, sztem sokan küzdenek evvel a hibával. a következő gond az lesz, ha sikerül megoldanod, hogy lehet a régi termékek url-jét is újraírni. köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts