facet Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 (edited) Szanowne grono specjalistów, zaczynam przygodę z PS i wziąłem się za automatyczny import i aktualizacje produktów i kategorii, mam pewien problem dość prozaiczny, Nie wiem jaka jest składnia drugiej linijki, mam dwa języki id 1 i 2. Jak ustawię 2 dodaje produkt czy kategorie w dwóch językach a nie jak na logikę w języku o ID=2 czyli PL:. Jakiej składni użyć aby mógł ustawić różne name czy link_rewrite dla oszczególnych języków. $default_lang = Configuration::get('PS_LANG_DEFAULT'); ---->>>> $product->name = [$default_lang => 'nawzwa towaru']; Ustawienie: $product->name = [1 => 'nawzwa towaru en']; $product->name = [2 => 'nawzwa towaru pl']; nie dodaje nazwy wogóle. Drugie pytanie nie umiem ustawić $category->position = 1; zawsze ustawi mi się na 0 przez co nie mam tej kategorii na stronie głównej. Z góry proszę o wyrozumiałość i pomoc. Edited October 25, 2018 by facet (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
facet Posted October 25, 2018 Author Share Posted October 25, 2018 pierwszy problem rozwiązałem: $produkt->name = array(1 => 'apple fruit en',2 => 'apple fruit pl'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts