Clay Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Zdravím,musím říct že s Prestou nejsem vůbec nespokojený, dost jsem se toho naučil a vlastně všechno co jsem kdy potřeboval se mi podařilo rozchodit, i díky radám a modulům tady z fóra.Ale - po necelým roce provozu 1.2.5 mám v shopu už tolik velkých i malých úprav, že:1) upgradem na vyšší verzi bych strávil týden s dost nejistým výsledkem2) shop se s růstem kategorií, produktů, všemožných úprav a modulů výrazně zpomaluje3) celkově se z toho stává obří slepenec oklik, triků a patchů který už nikdy nerozmotám Takže začínám uvažovat o přechodu na placený řešení, kde by o tohle všechno bylo postaráno a já se mohl starat o obchod a nemusel řešit technický záležitosti.Problém ale je, že jsem si zvykl na všechny features v Prestě a těžko bych se s některou z nich loučil - myslím teď hlavně SEO s custom URL rewritingem, onepagecheckout, "blbuvzdorný" objednávání, wordpress blog propojený s shopem, detailní emailový upozorňování na změny stavu objednávek, odlišný názvy produktů pro xml feedy atd. atd...Nemáte někdo zkušenosti s placeným řešením který by bylo škálou nabízených funkcí srovnatelný s Prestou a zároveň se dál vyvíjelo, případně nabízelo možnost custom úprav v případě potřeby - a to všechno za rozumnou cenu? Díky za tipy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Základní otázka je jestli chceš mít nad shopem kontrolu nebo se odevzdáš do rukou tvůrců. Všechny placené varianty jsou černé skříňky - bez možnosti něco udělat jinak a co nejde nastavit, to nejde vůbec.Velkou zkušenost nemám, ale v Česku se všichni dost chrání a hodně shopů se jen hostuje (za nemalý měsíční paušál). Pokud se dá shop koupit, tak cena je od plus-minus 50K. Pod tuto cenu je to brak. A je velmi snadný skočit na lep. Pěkný web != dobrý a funkční shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Kolik máš položek a kategorií?Myslím, že ne 30000 a 600 jako já a zkus jak mě to chodí.Taky mě sere se v tom pořád rejpat, já to dělám denně, už ani neplním manželský povinnosti, jen krmím shop. :-(Ale jak je napsáno. o všechno si budeš muset napsat, všechno zaplatit a ne pokaždý to bude hned, když to budeš zrovna potřebovat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 9, 2011 Author Share Posted February 9, 2011 jj, o měsíčním paušálu jsem uvažoval, jednorázově si nechat shop vytvořit je zatím mimo moje možnosti.. ale nemožnost vlastních úprav je právě to co mě u placených odrazuje asi nejvíc produktů mám málo (do stovky), kategorií taky pár, nevím proč je to tak pomalý.. ještě se tu porozhlídnu na fóru, na pár topiců na tohle téma jsem narazil, ale obávám se že to bude chtít spíš upgrade, nebo znovu vytvořit na novější verzi.. ach jo, kdybych si alespoň pamatoval jaký všechny ojebávky už jsem kam nasekal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 jak máš velkou DB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 jak máš velkou DB? jestli správně koukám na Forpsi, tak 84Mb, to bych teda čekal míň, na 60 produktů v 15 kategoriích.. z toho:ps_connections, ps_connections_page, ps_connections_source - dohromady cca 40Mbwp_redirection_logs - 35Mb (cosi pro wordpress)když dělám zálohu db v Prestě, je velikost do 6Mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Vypni v administraci vsechny statistiky a tabulky tykajici se navstevnosti muzes vyprazdnin a zkus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Vypnuto, vyprázdněno.. díky za tip, db už má jen 8Mb, pomalu jsem se blížil 100Mb limitu Každopádně na rychlosti jsem nic moc nepoznal, myslím že problém bude taky v .htaccess ve kterým jsem prováděl dost prasárny aby všechno jelo podle mých představ, hlavně presta + wordpress v jednom .htaccess byl oříšek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Administrace se ti nezrychlila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 lehce, ale možná se mi to jen zdá na druhou stranu administrace mi nevadí, ta ať si jede klidně pomalu no, beztak se chystám spustit ještě upravený eshop na jiným hostingu (paralelně / na pokusy), tak uvidím jestli to u onebitu bude lepší Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 To se vsadim, že bude, administrace se v mem pripade pri vypnutí statistik zrychlila treba ze tri sekund na 0,2sec.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Pokud chcete prechazet na placene eshopy, tak co se týká cz na výběr mnoho není... takze jen par nastrelu fastcentrik,optifor,oxyshop(je i CE verze zdarma! oxid-eshop.cz), no a pak jeste par dalsich jako eshop-rychle a podobne za par stovek mesicne - jsou take pouzitelne ale krom ty free verze oxidu si uz nikdy do toho nic sami nedate, nemate pristup ke kodu pokud to nejsou tedy ty super drahy reseni za deseti,ale spis sta tisice. Howgh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efendy Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 A proč uprage, když to co máš funguje? Pokud přejdeš na placený eshop, počítej s tím, že čas kdy jsi něco potřeboval upravit a udělal jsi si to sám, zdarma a hned končí. Ke zdrojáku se nedostaneš, za každé prdnutí platíš a hlavně čekáš. Ani přidání metatagu pro Webmaster Tools si neuděláš. Také jsem chtěl druhý eshop rozjet na placeném systému (tedy ne z důvodů že bych byl nespokojen, ale jiných). Po vyzkoušení tří systémů v cenách kolem 200Kč měsíčně, jsem se vrátil na zem. Ani jeden neuměl ani to co presta. Než tento krok uděláš, doporučuji si vyzkoušet nějaké demo ať víš do čeho jdeš. Osobně jsem s prestou spokojen, umí vše co potřebuji, co neumí ji můžu naučit, nejsem závislej na ostatních. Chce to jen kvalitní hosting. Mám jeden eshop který je upraven a ten už stačí jen klonovat, takže další eshopy jsou vytvořené během chvilky včetně úprav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzakuptik Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Pokud chcete nějaký eshop, koukněte na kuptoeshop.cz, myslím že nic z toho co jste tu probírali by neměl být problém. Jak možnost vlastní editace kódu, technická podpora, a samozřejmě nějaké individuální úpravy.A díky tomu že jsme dva studenti co si spíše přivydělávají, tak máte téměř jistou dohodu o ceně, která se rozhodně nebude pohybovat v řádech desetitíců. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Vypnuto, vyprázdněno.. díky za tip, db už má jen 8Mb, pomalu jsem se blížil 100Mb limitu Každopádně na rychlosti jsem nic moc nepoznal, myslím že problém bude taky v .htaccess ve kterým jsem prováděl dost prasárny aby všechno jelo podle mých představ, hlavně presta + wordpress v jednom .htaccess byl oříšek Z vlastni zkusenosti vim ze hodne zalezi na hostingu. Nejprve jsem mel shop na hostingu kde nefungoval bez upravy ani upload obrazku a po fixu se to jeste vic zpomalilo. Na novem hostingu to frci jak vino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinan Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Clay, přešel jsem na superqc.com nevím co ti popisovat, ale to jsem nezažil. Support - do pěti minut řešení. Je to otevřený kód, máš plný přístup. Pokud nechceš import xml je to zdarma. SEO fantastický. Volby zobrazení a všeho. Můžeš co si pomyslíš. Narazil jsem na to v den objednání fastcentriku a díky bohu, že jsem toto nalezl. Prostě špička (premium verze 150,-Kč měsíčně, teď za 3600 koupíš full verzi premium na vždy) Mrkni se na ten web, napiš klidně panu Regécimu, taklhle to vypadá za 5+- hodin práce od instalace, víc jsem tomu nevěnoval www.raj-sexu.cz V nové verzi spoustu super věcí - sám si nastavíš xml import a i nyní můžeš editovat importní schéma, exportní xml schéma prostě cokoli. Neberte to jako reklamu, já jsem z toho strašně nadšenej, proto ta chvála. Jsou tam různé moduly, přihlášení facebookem atd. A napadá mě, zkus to, je to zdarma a uvidíš sám:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Clay, přešel jsem na superqc.com nevím co ti popisovat, ale to jsem nezažil. Support - do pěti minut řešení. Je to otevřený kód, máš plný přístup. Pokud nechceš import xml je to zdarma. SEO fantastický. Volby zobrazení a všeho. Můžeš co si pomyslíš. Narazil jsem na to v den objednání fastcentriku a díky bohu, že jsem toto nalezl. Prostě špička (premium verze 150,-Kč měsíčně, teď za 3600 koupíš full verzi premium na vždy) Mrkni se na ten web, napiš klidně panu Regécimu, taklhle to vypadá za 5+- hodin práce od instalace, víc jsem tomu nevěnoval www.raj-sexu.cz V nové verzi spoustu super věcí - sám si nastavíš xml import a i nyní můžeš editovat importní schéma, exportní xml schéma prostě cokoli. Neberte to jako reklamu, já jsem z toho strašně nadšenej, proto ta chvála. Jsou tam různé moduly, přihlášení facebookem atd. A napadá mě, zkus to, je to zdarma a uvidíš sám:) taky ti tam hromada věci nefunguje třeba horní menu .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinan Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Nevím o čem mluvíš. Můžeš to blíže specifikovat? Mě to všechno jede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Nevím o čem mluvíš. Můžeš to blíže specifikovat? Mě to všechno jede. testoval si svuj shop ve vsech prohlížečich ? jestli chces budu ti delat testra :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinan Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Nevím o čem mluvíš. Můžeš to blíže specifikovat? Mě to všechno jede. testoval si svuj shop ve vsech prohlížečich ? jestli chces budu ti delat testra :-) IE8 - OK, MF - 3.6 OK, Chrome OK, teď úplně upřímně, v čem ti to nejde? Opravím to, ale u mě je to všude OK. Případně prosím o rozlišení. Musí to být funkční - chyby nemám rád:) Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenvelkej Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Nevím o čem mluvíš. Můžeš to blíže specifikovat? Mě to všechno jede. testoval si svuj shop ve vsech prohlížečich ? jestli chces budu ti delat testra :-) IE8 - OK, MF - 3.6 OK, Chrome OK, teď úplně upřímně, v čem ti to nejde? Opravím to, ale u mě je to všude OK. Případně prosím o rozlišení. Musí to být funkční - chyby nemám rád:) Díky tak ti to de mel sem zaplej add block sorry ale aspon sis udělal kontrolu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Tak Clay přešel. A takový to je sympaťák už od pohledu.Je to určitě otázka preferencí a nechci hájit ani jednu stranu. Nikdo není dokonalý a PrestaShop samozřejmě taky ne. Pokud jde o mně, tak si vybírám systém, za kterým stojí komerční firma, která neskončí po nějakém pohnutí mysli, má desetitisíce instalací, je open source a má aktivní fórum uživatelů. Tuším, že by takový systém mohl existovat i za 5 let. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Nakonec to prubnul tedy?:-) a co si vybral?zatim tam ma ale stale prestu...Dik za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Tak Clay přešel. A takový to je sympaťák už od pohledu.Je to určitě otázka preferencí a nechci hájit ani jednu stranu. Nikdo není dokonalý a PrestaShop samozřejmě taky ne. Pokud jde o mně, tak si vybírám systém, za kterým stojí komerční firma, která neskončí po nějakém pohnutí mysli, má desetitisíce instalací, je open source a má aktivní fórum uživatelů. Tuším, že by takový systém mohl existovat i za 5 let. Kdepak, nepřešel Zatím jen otestuju jiný hosting - teď čekám na Prestu 1.4 final a chci na ní eshop postavit v podstatě znovu. Hlavně proto, že v 1.4 už jsou pokud vím defaultně i některý věci který jsem v 1.2.5 musel všemožně bastlit aniž bych si třeba označoval kde jsem dělal úpravy a jaký.U těch placených.. Samozřejmě za 200,- měsíčně nemůže člověk čekat zázraky, myslel jsem spíš od 1000,- výš - to už jsou poměrně pěkný shopy s podporou a hlavně větší základnou uživatelů - což by mohlo znamenat že se budou dál vyvíjet, přidávat moduly a custom úpravy.. i když třeba za peníze.Spíš než platit za hotový řešení mi teď ale přijde rozumnější postavit základ na Prestě a pro případný větší zásahy, náročnější úpravy a ne uplně obvyklý optimalizace zaplatit někomu zkušenějšímu (nebo koupit jako hotový modul) než se se vším matlat na koleně Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinan Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Já si myslím, že se nemůžeš řídit jen cenou. To co je drahé = marketingově silnější. Kvality cena nevyjadřuje. Ale třeba mě se líbí pokud chceš podle ceny tak shoptet.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Tak momentálně řeším už spíš přechod na dropshipping, to bude asi tvrdší oříšek než rychlost odezvy Ale pár dropshipů už jsem na ní viděl, tak by to jít mělo.. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nechci importovat obsah, jen synchronizovat skladový zásoby a ceny. A ideálně jen u části produktů, ostatní prodávat dál sám, tzn. mít jakoby dva různý typy produktu - navázaný na xml / manuální.. No to bude ještě veselo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Tak momentálně řeším už spíš přechod na dropshipping, to bude asi tvrdší oříšek než rychlost odezvy Ale pár dropshipů už jsem na ní viděl, tak by to jít mělo.. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nechci importovat obsah, jen synchronizovat skladový zásoby a ceny. A ideálně jen u části produktů, ostatní prodávat dál sám, tzn. mít jakoby dva různý typy produktu - navázaný na xml / manuální.. No to bude ještě veselo Já mám v tom mojem celkem 4importy napojený na nějakej soubor od dodavatele a pohoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Tak momentálně řeším už spíš přechod na dropshipping, to bude asi tvrdší oříšek než rychlost odezvy Ale pár dropshipů už jsem na ní viděl, tak by to jít mělo.. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nechci importovat obsah, jen synchronizovat skladový zásoby a ceny. A ideálně jen u části produktů, ostatní prodávat dál sám, tzn. mít jakoby dva různý typy produktu - navázaný na xml / manuální.. No to bude ještě veselo Já mám v tom mojem celkem 4importy napojený na nějakej soubor od dodavatele a pohoda Jj, tam jsem zrovna koukal - jak bylo náročný to zprovoznit, cenově / časově? Na to už bych si sám netrouf Docela teď uvažuju o tom quickcartu, cena v pohodě a vypadá to že umí celkem dost věcí a je open.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinan Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 U toho quickartu je ted aktualizace v který sám můžeš ty importy udělat velmi jednoduše. A pokud nechceš tak ti to udělá pan Regéci za pár korun (dělal mi dva jeden byl za 600 druhy za 400)- Přidán import dat z Prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts