ondra-banov Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ahoj,poslední dobou se mi zdá, že eshop je až příliš pomalý, děje se to hlavně např. při přihlašování nebo odesílání objednávky.Např.:my-account.php se měl zpoždění až 17s ! jedná se o hamar.cz na preste 1.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Kolik tam je polozek, jakej hosting, jak je velka DB?Načítá se to fakt bída, to lidi musej uitkat Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 na eshopu je cca 600položek, databáze má 200mb, hosting web4ce bussiness tarif/ ted to zkouším na localhostu a zdá se že to je stejne pomalé....načítání stránky cca 8-9s Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 takže to bude asi mojím prestashopem. Na localhostu jsem tam natvrdo nahral novou 1.3 a načítání bylo už jen 2s. Takže shaním nekoho kdo by me shop updatoval na novou verzi. Mám tam hromadu uprav na zakazku a nemám odvahu se do toho pustit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 600 položek a DB má 200mb??buďto jsi se překlep, nebo je něco špatně....Já mám produktů ke 30000 a db má do 100mb.Jak velký máš tabulky page vievedd, ps_connection, případně ti napíšu další, který moc bobtnaj a jsou k hovnu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Mimochodem i dvě sekundy jsou hodnězkus:smarty.config.inc.php-config nastavit:$smarty->force_compile = false; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 ps_page_viewed 5 876.6kbps_connections 16 671.8kbps_connections_page 101.5MBps_connections_source 34 620.6kbPS žádný překlepkteré možu smaznout? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 Mimochodem i dvě sekundy jsou hodnězkus:smarty.config.inc.php-config nastavit:$smarty->force_compile = false; nastaveno, zdá se to ale furt stejné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 tak vyprazdneno, upraveno nabíhání cca 5svyprazdnil sem jen ps_connections ps_connections_page Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Myslim, že můžeš vyprázdnit všechny vypsaný, ale radi si je zazalohuj a pak v administraci odistaluj vsechny statistiky, budes koukat, jak ti pujde administrace Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 Statistiky jsou pryč a je to poznat. Data smazány bohužel načítání stále cca 5skdyž provedu cvičnou objednávku, tak odeslání objednávky v poslední kroce trvá cca 15s !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 i na lokale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 na locale načtení cca 9s//nevíš jak se má správně nastavit localhost aby stranka fungovala komplet. Mám problém třeba rozkliknout jakékoliv zboží atd...vždycky to hodi chybu.hlavní strana se načte ale dobre i se šablonou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Jak moc máš provázaný kategorie? Je zboží v několika kategoriích naráz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 Jak moc máš provázaný kategorie? Je zboží v několika kategoriích naráz? tak max v hlavni, pak podkategorii ...takže asi tak ve dvou max ve tří je naráz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 A nějakej filtr na zboží?Podle mě něco dělá hodně dotazů do dotabáze a na tu se pak čeká Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 nic me nenapadá Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Presunut shop na localhost aj s databazou, ak pojde ovela rychlejsie, vymenit hosting. Inak prejst na prestu vo verzii 1.3.6 (ale lepsie este pockat na 1.3.7) nakolko este obsahuje nejake tie vaznejsie bugy. Coskoro pride 1.4.1 s mnoho moznostami, ktore nema ani 1.3.6 ale to by som sa snazil zabranit zasahom do jadra systemu a upravy ponechat na urovni vlstnej temy a mdulov nakolko hoci je v RC2 verzii je dost zabugovana a termin hori, takze to vypustia aj take. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 On pise, ze je to na lokale jeste horsi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 už jsem zde psal, že jsem to na localhostu zkoušel a jede to snad jeste pomaleji. Nová verze je pro mě tabu, tak jsem to už psal, eshop je dosti modifikovaný ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Samozrejme zabranit zasahom do jadra pre jednoduchsie updaty, pretoze opakovane modifikacie jadra by boli urcite kontraproduktivne a financne nakladne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Ak sa to deje len v poslednej dobe znamena to degradaciu ci pretazenie hostingu alebo degradacia obsahu databazy. Boli tie statisticke moduly odstranene aj na localhoste?? Ja mam skusenost ze stranka mi na localhoste chodi pomalsie ako na hostingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 na localu jede pomalej taky ... je to tam stejne jako na serveru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 zkus vypnout ten filtr co tam mas Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Ncitavanie stranok hamar.cz mi trva okolo 1,6s - 2,1s z toho podla chrome cakam 507ms 1.01s na response zo servera, kym zacne stahovat data, pozrel som cez modul pagespeed cez firefox stranka ma 71/100 a demo na stranke prestashop ma 76/100. Pravdepodobne je pouzity starsi google analytics kód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Co sa tyka vymazavania spominaných tabuliek tu je na to dobry modul zadarmo. http://www.catalogo-onlinersi.com.ar/back-office-prestashop-modules/217-delete-connections.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
otakarw Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Inak je zaujimave si pozriet aj tento link: http://www.prestashop.com/forums/viewthread/45000/development/slow_database_queries_identifying_and_fixing_dot_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 7, 2011 Author Share Posted February 7, 2011 Už se na to dívám, ale mám tam přesne v tomto míste upravený kód od borca co me to delal. Takze tohle menit nemuzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted February 27, 2011 Author Share Posted February 27, 2011 Tak jsem postupem času vypozoroval to, že když na e-shopu nejsem přihlášený, reakce je celkem rychlá. Jakmile se přihlásím do e-shopu, tak se e-shopu zpomalí a např. samotné přihlášení trvá velkou dobu. Nevíte někdo jak toto optimalizovat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostrider Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Mas e-shop nastaveny na "produkcni" verzi?BTW.: Diky za poslani VO nabidky na xenon komponenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Zkus použít Safari. Dá se v něm zapnout vývojářský mód, při kterém jsou vidět časy načítání jednotlivých částí stránky. Třeba z toho vyplyne nějaký konkrétní viník. Viděl jsem už, jak to dělal v určitých případech modul, který se na stránce zobrazoval. Kdyby si chtěl, napiš do PM a můžu se na to podívat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Zdravim, zkus dat optimalizovat DB pres phpmyadmin, taky mi takto bobtnala driv DB, ale ted stejne resim, ze se priserne pomalu nacitaji kategorie, je to poznat hlavne na pomalejsim PC. Taky bych to potreboval zrychlit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josejumbo Posted June 28, 2012 Share Posted June 28, 2012 Prošel jsem fórum a co jsem dokázal sámudělat vlastní silou pro rychlejší načítání e-shopu jsme udělal. Docílil jsem z 10s na 5-7s, ale stále to není ono. Poradíte mi prosím co na shopu ještě může brzdit jeho načítání? Shop najdete na www.svezijizda.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts