On 10/2/2018 at 12:24 PM, g0a said:kolego Hakeryk2 kuleje to trochę krzywdzące określenie, dlatego odpisuje
przerobiłem i przerabiam wiele polskich hostingów (VPS) i na tym tle webh zawsze w czołówce - dlatego też staram się ich polecać, gdy jest ku temu okazja
co do sieci - jeśli mam sklep na Polskę, nie martwią mnie słabe wyniki na azję, usa czy ue - a wręcz zaletą jest lokalizacja w PL
co do SSD - tu akurat webh jest zawsze w czołówce w porównaniu do innych polskich firm - hostujemy u nich pocztę (skrzynki po kilka, kilkanaście GB na filesystemie) i dopiero u nich ta poczta odżyła
na koniec zawsze zostaje aspekt cenowy, a ten jest już bardzo przystępny - zwłaszcza gdy za staż i ilość usług płacimy fakturę z np. 30% rabatem
Wydaje mi się, że kolega BigMaras wyżej dobrze to podsumował. Również będę bronił webh jeśli chodzi o stosunek cena//jakość i wiem za co płacę i ile za to dostaję. Już chyba 2 lata będę u nich. Nie ma co się oszukiwać, ale przy wymagającej preście warto postawić jednak na Hetznera. Przy sklepach takich jakie obsługuje webh wystarcza z nawiązką jeśli tylko dobrze się samemu skonfiguruje LAMPa czy tam inny pakiet.